Tο μυστικό να γίνεις ο «μάστορας» της πίτσας για να εντυπωσιάσεις την παρέα (Video)

Tο μυστικό να γίνεις ο «μάστορας» της πίτσας για να εντυπωσιάσεις την παρέα (Video)

Φτιάξε πίτσα σπίτι μάζεψε την παρέα ή απλά μόνο την συντροφιά σου και εξέπληξε ανοίγοντας τη ζύμη της πίτσας στον αέρα όπως το κάνουν οι έμπειροι πιτσαδρόροι.

Η ζύμη της πίτσας είναι εύκολο να γίνει, το πρόβλημα όμως έχει να κάνει με το άνοιγμα της ζύμης, ώστε να την κάνεις λεπτή σα να είσαι ένας Ιταλός.

Γιατί, η τέλεια pizza θέλει πολύ καλό αλεύρι. Δυνατό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, ιδανικά θέλει αλεύρι σκληρό τύπου 00 (μηδέν-μηδέν). Αν δυσκολευτείτε να το βρείτε, χρησιμοποιήστε αλεύρι δυνατό ή για όλες τις χρήσεις.

Ζύμωσε δυνατά τη ζύμη στον πάγκο με τα χέρια. Πρώτον θα το χαρείτε πολύ και δεύτερον βοηθάτε να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης για να γίνει η ζύμη για πίτσα ελαστική κι αφράτη.

Αν έχεις φούρνο με αέρα μη τον ανοίξεις. Βάλε τη πίτσα να ψηθεί απλά χωρίς τον αέρα που ξεραίνει τα υλικά!

Δες τα υλικά:

700 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
7 γρ. (2 κ.γ. γεμάτα) στιγμιαία μαγιά
22 γρ. (1 ½ κ.σ.) ζάχαρη
12 γρ. (2 ½ κ.γ. κοφτά) αλάτι ψιλό
40 ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο
430 ml χλιαρό νερό

Ανακάλυψε λοιπόν το μυστικό του ανοίγματος της πίτσα στον αέρα για να εντυπωσιάσεις την παρέα. Απλά εσύ θα φροντίσεις η ζύμη να είναι όχι πολύ μαλακιά, αλλά σφιχτή σαν πλαστελίνη.

Φρόντισε η ζύμη να είναι συνεχώς αλευρωμένη για να μη σου κολλάει στα χέρια!

Να ξέρεις ότι όσο πιο πολύ την γυρνάς στον αέρα τόσο πιο λεπτή θα γίνει η ζύμη σου.