H αδελφή του Κατσίφα καταγγέλλει οργισμένη – Η μυστική κατάθεση των γονέων στην Ελλάδα

H αδελφή του Κατσίφα καταγγέλλει οργισμένη – Η μυστική κατάθεση των γονέων στην Ελλάδα

Τη στιγμή, που αποκαλύπτεται ότι οι γονείς του 35χρονου ομογενούς πέρασαν στην Ελλάδα και έδωσαν κατάθεση για τα γεγονότα στις ελληνικές αρχές -τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσε ο Σκάι- η Ερμιόνη Κατσίφα, η αδελφή του Κωνσταντίνου που δολοφονήθηκε από Αλβανούς αστυνομικούς, καταγγέλλει ότι ο αδελφός της είχε στοχοποιηθεί από την αλβανική αστυνομία.

Η Ερμιόνη Κατσίφα κάνει έκκληση «να φανεί η αλήθεια» και περιγράφει πως εκτός από το πένθος τους, διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά των αρχών της Αλβανίας να ξεκαθαρίσουν πλήρως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε.

Επιπλέον η Ερμιόνη Κατσίφα καταγγέλλει τα εξής: «Μπήκαν στο σπίτι μας τα κομάντος και ειρωνεύονταν. Ελεγαν: Τί είναι εδώ κυρία μου; Ελλάδα; Έστρεψαν όπλο στη μάνα μου, στρέψανε το όπλο στον πατέρα μου. Φέρθηκαν με τρόπο ρατσιστικό, βίαιο, απαράδεκτο. Η υπόθεση θα φτάσει στη Χάγη…» Οργισμένη μέσα στο πένθος της η Ερμιόνη Κατσίφα, αδελφή του Κωνσταντίνου που δολοφονήθηκε από Αλβανούς αστυνομικούς καταγγέλει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων στους ηλικιωμένους γονείς της, όταν πήγαν για έρευνα στο σπίτι τους και ενώ ακόμη δεν γνώριζαν ότι το παιδί τους ήταν νεκρό.

 

 

Κατάθεση στην ελληνική αστυνομία έδωσαν οι γονείς του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, αφού το βράδυ της Δευτέρας πέρασαν κάτω από άκρα μυστικότητα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το «Εθνος», η κατάθεση των γονέων του Κωνσταντίνου Κατσίφα έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων, Αργύρης Δημόπουλος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γονείς του 35χρονου ομογενούς επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο συγγενικού τους προσώπου και μετέβησαν στην Κακαβιά.

 

Η κατάθεση δόθηκε σε ειδικό χώρο σε τρεις αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Οι γονείς του 35χρονου κατέθεσαν ότι ο γιος τους είχε διπλή υπηκοότητα και ότι ήταν εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ενώ για το περιστατικό δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν κάτι, καθώς δεν ήταν παρόντες.

Οι δύο αυτές καταθέσεις προστέθηκαν στον φάκελο της δικογραφίας που άνοιξαν οι ελληνικές Αρχές, οι οποίες διερευνούν, μετά την εντολή του εισαγγελέα Αργύρη Δημόπουλου, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος των Αλβανών αστυνομικών. Ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Αυτό που παραμένει μυστήριο είναι το τιαπέγινε το κινητό τηλέφωνο του 35χρονου, το οποίο δεν έχει ακόμα βρεθεί, χωρίς να αποκλείεται να έχει κατασχεθεί από τις αλβανικές αστυνομικές Αρχές.

Οι γονείς του και οι αδελφές του έχουν κάνει νομικές ενέργειες προς την Εισαγγελία Τιράνων να τους παραδοθεί, αν βρίσκεται στον φάκελο της σχετικής δικογραφίας.

 

 

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη για δεύτερη φορά την Τετάρτη, λίγες μόνο ώρες μετά την κλήση της την Τρίτη, η ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη για να τής επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, η αλβανική πλευρά διαμαρτυρήθηκε στην ελληνίδα πρέσβειρα για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλαδή «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας».

Τα Τίρανα ζήτησαν μέσω της ελληνίδας πρέσβειρας «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

 

 

Το αλβανικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλές κράτος» απάντησε κατηγορηματικά η ελληνίδα πρέσβειρα σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επικοινωνία Παπακώστα με αλβανίδα πρέσβυ

Να λυθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρχει ηρεμία και κανονικότητα στη γείτονα χώρα ζήτησε από την αλβανίδα πρέσβειρα στην Αθήνα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. Ωστόσο, σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητήριου για τους Αλβανούς επαγγελματίες στη χώρα μας, η κ. Παπακώστα δεν αναφέρθηκε στο θάνατο του Κατσίφα από τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας. Αντίθετα, ο Ανδρέας Λοβέρδος που εκπροσωπούσε το ΚΙΝΑΛ ζήτησε από την Πρέσβη να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ ο πρόεδρος του επιμελητήριου σημείωσε ότι οι δικαστές πρέπει να κάνουν την δουλειά τους και να πληρώσουν το τίμημα εκείνοι που έχουν.