Αντιπαραθέσεις Μ. Μαξίμου – ΔΗΣΥ

Αντιπαραθέσεις Μ. Μαξίμου – ΔΗΣΥ

Πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκειμένου ο κ. Τσίπρας να τους ενημερώσει για τις μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις στο θέμα των Σκοπίων, «άρχισαν τα όργανα».

Φαίνεται ότι κάθε πλευρά έχει αποφασίσει να παίξει το δικό της σκοπό και όχι αυτόν που επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση.  Έτσι λοιπόν οι πρώτες «νότες»  ανταλλάχθηκαν ανάμεσα σε κυβέρνηση και Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω διαρροών.

Με ιδιαίτερο καυστικό τόνο κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο «για ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της κ. Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό πριν ακόμη προσέλθει στο Μ. Μαξίμου». Μάλιστα, προέτρεψε την κ. Γεννηματά  για «λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε».

Άμεσα, το περιβάλλον της κ. Γεννηματά σήκωσε το γάντι και απάντησε με σκληρό ροκ λέγοντας «δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό»

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικοινωνία που είχαν ο κ. Τσίπρας με την κυρία Γεννηματά, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και ο Πρωθυπουργός απάντησε «θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω». Επίσης, η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εξασφαλίσει συναίνεση ούτε καν μέσα στην κυβέρνησή του και εκτιμά ότι «ακολουθεί μυστική διπλωματία και με όσα κάνει διχάζει τους Έλληνες. Θα πάμε στις 12:30».