83η ΔΕΘ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη με πράκτορες του FBI και της CIA

83η ΔΕΘ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη με πράκτορες του FBI και της CIA

Με κομπάρσους των τηλεοπτικών σειρών Homeland, Quantico και  X-Files θα μοιάζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς στα φετινά, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την 83η  ΔΕΘ,οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας  θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φετινός σχεδιασμός έγινε από κοινού με στελέχη του FBI, στα οποία δόθηκε δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, και όσο θα διαρκεί η έκθεση, στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τις ΗΠΑ, που είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ, θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, στη θέση του αντιπροέδρου Μάικ Πενς που, τελικά,  δεν ευοδώθηκαν οι προσδοκίες για επίσκεψη του.

Η 83η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης έχει άρωμα Αμερικής, με τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως Facebook, Google, ΜIcrosoft και Lockheed Martin να στήνουν ήδη τα περίπτερά τους, δημιουργώντας ένα επιπλέον πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία.

Σε ευρεία σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να «προλαμβάνουν» τα ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους. Σημειώνεται τέλος ότι η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ των περίπου 264.000 επισκεπτών.