600 προσλήψεις προανήγγειλε ο Μπούρλα στα δύο κέντρα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

600 προσλήψεις προανήγγειλε ο Μπούρλα στα δύο κέντρα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

90 με 100 χιλιάδες δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό μέσα στον Δεκέμβριο για την Ελλάδα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε προσλήψεις για την επένδυση στη Θεσσαλονίκη.

Για την επένδυση στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι πολύ σημαντική. «Με το σπαθί της η Θεσσαλονίκη θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις που έχει ένα τέτοιο hub. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις προσλήψεις που έχουμε κάνει» ανέφερε, τονίζοντας πως για τα δύο κέντρα της φαρμακευτικής που θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη, θα γίνουν σε πρώτη φάση 600 προσλήψεις», κατέληξε.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που βρέθηκα σε αυτή τη θέση και σε αυτή τη συγκυρία και που κατορθώσαμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είναι βαθύ το συναίσθημα που νιώθω. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να πείσεις τους ανθρώπους σου ότι κάτι μπορεί να γίνει, να τους κάνεις να το πιστέψουν. Η ανάπτυξη του εμβολίου δεν ήταν τυχαία. Αντιμετωπίσαμε χιλιάδες προβλήματα και τα λύσαμε», είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 από τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας στο Κονέκτικατ.

Όπως είπε, στην Ελλάδα αναλογούν περίπου 90.000-100.000 δόσεις μέσα στο Δεκέμβριο, ενώ υπάρχει χρονοδιάγραμμα για όλες τις αποστολές. Εμφανίστηκε μάλιστα απόλυτα βέβαιος πως θα τηρηθούν όλες οι δέουσες προδιαγραφές ασφαλείας. «Παρά το ότι είναι ένα γιγαντιαίο έργο, πιστεύω πως όλα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, δεν είχαμε πρόβλημα ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ούτε στις ΗΠΑ», εξήγησε.

Όσον αφορά στη μετάλλαξη του ιού, είπε πως σε δύο εβδομάδες θα έχει αρκετά στοιχεία από την ολοκλήρωση των πειραμάτων. «Είμαι αισιόδοξος πως θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά τα εμβόλια. Έχω δει στοιχεία που με κάνουν να πω ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος» ανέφερε.

Αν χρειαστεί, συμπλήρωσε, λόγω της τεχνολογίας mRNA, μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα η παραγωγή νέων εμβολίων. «Νομίζω πως δεν θα χρειαστεί» συμπλήρωσε.