6 ύποπτα γεγονότα κραυγάζουν για την ύπαρξη προβοκατόρικου σχεδίου

6 ύποπτα γεγονότα κραυγάζουν για την ύπαρξη προβοκατόρικου σχεδίου

Του Κώστα Μπούρη

 

Όταν όλη τη βδομάδα ακούς από διάφορες «πηγές» πληροφορίες για προβοκάτσια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ και βλέπεις τα όσα τραγικά έγιναν,  αγανακτείς.

Αγανακτείς ακόμα περισσότερο όταν μαθαίνεις για την επίθεση των αστυνομικών των ΜΑΤ στον δημοσιογράφο Τάσο Ασλανίδη που ήταν μάρτυρας των υβριστικών προκλήσεων των αστυνομικών στους πολίτες που προσπαθούσαν να διαδηλώσουν για τη Μακεδονία.

Και επειδή η λαϊκή ρήση λέει ότι: «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» το μυαλό πάει αμέσως στην ύπαρξη ενός προβοκατόρικου σχεδίου που εφαρμόστηκε για να διαλύσει τόσο τη συγκέντρωση για τη Μακεδονία, όσο και εκείνες των πολιτών που διαδήλωναν για τα δυσβάσταχτα μέτρα.

Έξι γεγονότα είναι όχι μόνο ύποπτα αλλά κραυγάζουν για την ύπαρξη του:

  1. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας έδειχνε ότι οι αστυνομικοί περίμεναν κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα επεισόδια που σημειώνονται κάθε χρόνο στη ΔΕΘ και γι αυτό μετακίνησαν 5.500 αστυνομικούς και όχι 2.500 όπως συνηθίζεται. Και είναι βέβαιο ότι ουδείς από τους πολίτες που διαδήλωναν για τη Μακεδονία, αλλά ούτε και εκείνοι που διαδήλωναν για τα οικονομικά μέτρα, πήγαν με πρόθεση να κάνουν επεισόδια. Οι περισσότεροι οικογενειάρχες άνθρωποι που πήγαν εκεί με τα παιδιά τους που έπεσαν μάλιστα και θύματα των δακρυγόνων.

Η αστυνομία γνώριζε πολύ καλά ποιοι ετοιμάζονται για επεισόδια. Γνώριζαν ότι  ήταν οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» που κινούνται περιμετρικά του πανεπιστημίου και σίγουρα δεν χρειαζόταν τόσοι πολλοί αστυνομικοί για να τους περιορίσουν.

  1. Τα μπλόκα στήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά, όχι μόνο περιμετρικά της έκθεσης αλλά σε πολύ μεγαλύτερο εύρος που έφτανε ακόμα και εκτός ορίων της πόλης αποκλείοντας τη κίνηση οχημάτων χιλιόμετρα μακριά από την έκθεση.
  2. Η διακοπή των δρομολογίων του κρατικού πλέον ΟΑΣΘ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, αφού μέχρι και πέρσι τα λεωφορεία έφταναν μέχρι το δημαρχείο και έκαναν αναστροφή. Φέτος εκεί άρχισαν τα επεισόδια!
  3. Η νέα θέση εκδήλωσης των επεισοδίων που όπως φαίνεται προκλήθηκε από εξωγενείς από το συλλαλητήριο παράγοντες.
  4. Οι φραστικές προκλήσεις των αστυνομικών από Αθήνα σε πολίτες που μετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, γεγονός που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάσος Ασλανίδης που ήταν παρόν και δέχθηκε μάλιστα επίθεση από τους αστυνομικούς.
  5. Το ατάραχο ύφος του πρωθυπουργού και η μη αναφορά του στα όλα όσα συνέβαιναν έξω από το Βελλίδειο.

Ένα προβοκατόρικο σχέδιο που η λογική λέει ότι οργανώθηκε από φίλα προσκείμενους στη κυβέρνηση ανθρώπους, επειδή πολύ απλά κανένας άλλος δεν θα είχε το έρεισμα και τη δύναμη να οργανώσει και να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο που προσβάλει τη δημοκρατία μας. Ένα προβοκατόρικο σχέδιο που οργανώθηκε και εκτελέστηκε άψογα με θύματα τους πολίτες και μια πόλη ολόκληρη!

Άλλωστε και ο πρωθυπουργός έδειχνε τόσο ατάραχος στην ομιλία του, τόσο πολύ που αγνόησε τα όλα όσα τραγικά συνέβαιναν στη πόλη…