Η ζέστη αλλάζει και τους αυστηρούς βρετανικούς κανόνες!

Η ζέστη αλλάζει και τους αυστηρούς βρετανικούς κανόνες!

Η Ευρώπη βιώνει μέρες καύσωνα. Και μάλιστα σε χώρες που όχι μόνο είναι ασυνήθιστος ο τόσο καλός και ζεστός καιρός αλλά και σε χώρες που δεν είναι προετοιμασμένες να τον αντιμετωπίσουν.

Εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών στη Μεγάλη Βρετανία το διάσημο κλαμπ κρίκετ Marylebone Cricket Club (MCC) επέτρεψε κατ’ εξαίρεση στους άνδρες μέλη του να παραστούν σε αγώνα χωρίς να φορούν σακάκι.

«Εξαιτίας των αφύσικα υψηλών θερμοκρασιών το MCC αποφάσισε να απαλλάξει τους κυρίους από την υποχρέωση να φορούν σακάκι στο γήπεδο και να (τους επιτρέψει να) εισέρχονται στο κλαμπ χωρίς αυτό. Αυτό ισχύει τόσο για τα μέλη του MCC (…) καθώς και για τους καλεσμένους τους», ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το κλαμπ.

Υπό κανονικές συνθήκες ο ενδυματολογικός κώδικας που ισχύει στο MCC, στο οποίο ανήκει το διάσημο γήπεδο κρίκετ Lord’s στο Λονδίνο και αποτελεί θεματοφύλακα των κανονισμών του παιχνιδιού, είναι ιδιαίτερα αυστηρός.

«Οι κύριοι πρέπει να φορούν κοστούμι ή σακάκι και παντελόνι, πουκάμισο και γραβάτα ή μαντήλι καθώς και παπούτσια με κάλτσες», αναφέρει το πρωτόκολλο. Οι γυναίκες από την πλευρά τους πρέπει να φορούν φορέματα ή φούστες, παντελόνια ή ζιπ-κιλότ με πουκάμισο ή τοπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ