Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε κατηγορούμενος για την υπόθεση με τις θυρίδες

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε κατηγορούμενος για την υπόθεση με τις θυρίδες

Ένας άντρας 63χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος αποτελούσε έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση υπεξαίρεσης από τραπεζικές θυρίδες στη Θεσσαλονίκη, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο άντρας κατοικούσε στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, όπου βρέθηκε απαγχονισμένος σε εσωτερική κοινόχρηστη σκάλα της οικοδομής.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγες μερά μετά την αποκάλυψη του «Έθνους» ότι επιχειρηματίας παρέδωσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τσαντάκι με κοσμήματα, τα οποία είχαν κλαπεί από τις θυρίδες και αναγνωρίστηκαν μετέπειτα από τους κατόχους τους.

Ο 63χρονος αυτόχειρας φέρεται ότι ήταν εκείνος που είχε δώσει πριν, ως “αποζημίωση”, το εν λόγω τσαντάκι στον φίλο του επιχειρηματία από τη θυρίδα του οποίου φέρεται να είχαν αφαιρεθεί χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Ο επιχειρηματίας, ωστόσο, όταν κατάλαβε την προέλευση των αντικειμένων που περιείχε το τσαντάκι πήγε αμέσως στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να ανοίξει και πάλι η υπόθεση, καθώς τα αντικείμενα αναγνωρίσθηκαν από φερόμενα θύματα.

Η υπόθεση οδηγείτο ελλείψει στοιχείων στο αρχείο από την ανακρίτρια Διαφθοράς, η οποία δεν είχε καλέσει για απολογία τους κατηγορούμενους, κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί αδίκημα. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, μετά τις εξελίξεις με το τσαντάκι, ο Εισαγγελέας επέστρεψε το φάκελο στην ανάκριση, ζητώντας να κληθούν για απολογία όλοι οι κατηγορούμενοι.