Αύξηση του κατώτατου μισθού στη Γερμανία

Αύξηση του κατώτατου μισθού στη Γερμανία

Την εκτίμηση ότι ο κατώτατος μισθός Στη Γερμανία θα αυξηθεί σύντομα εξέφρασε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εργασίας Ουμπέρτους Χάιλ (SPD). «Η επιτροπή κατώτατων μισθών θα προτείνει αύξηση τον Ιούνιο», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εργασίας στη «Bild am Sonntag».

Επί του παρόντος, ο γενικός νόμιμος κατώτατος μισθός είναι 8,84 ευρώ ανά ώρα. Η Επιτροπή Κατώτατων Μισθών αποτελείται από εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων και συμβουλευτικά μέλη από ακαδημαϊκούς κύκλους και διορίζεται από την κυβέρνηση ανά πενταετία.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε επίσης αυστηρότερους ελέγχους αναφορικά με τη συμμόρφωση με τον κατώτατο μισθό. «Έχουμε ενδείξεις ότι οι εργοδότες τον υπονομεύουν ακόμα» είπε.

«Πάνω απ ‘όλα, πρέπει να βάλουμε τους μακροχρόνια άνεργους σε θέσεις εργασίας» ανέφερε επίσης ο Χάιλ. Έπειτα, πρόσθεσε, «έχουμε την ευκαιρία να επιτύχουμε πλήρη απασχόληση σε όλη τη Γερμανία το 2020». Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του Χάιλ, δεκάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να λάβουν κρατικά επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, ανέφερε το naftemporiki.gr.