3 βότανα που θα σε …καθαρίσουν από το αλκοόλ των Χριστουγέννων

3 βότανα που θα σε …καθαρίσουν από το αλκοόλ των Χριστουγέννων

Είτε σε έπιασε hangover είτε όχι τις εορταστικές μέρες ο οργανισμός σου έχει γεμίσει αλκοόλ, αφού όλοι, λίγο ή πολύ έχουμε πιεί ένα ποτηράκι παραπάνω.
Για να καθαρίσει λοιπόν ο οργανισμός σου από το αλκοόλ, υπάρχει ο πιο φυσικός τρόπος και αυτός λέγεται βότανα.

Τρία όμως είναι τα πιο βασικά βότανα που επιδρούν καταλυτικά στο σώμα σου και το καθαρίζουν και δες ποια είναι αυτά:

  1. Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό και μυοχαλαρωτικό. Το τσάι από χαμομήλι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για εκείνους που θέλουν να μειώσουν την επιθυμία για αλκοόλ. Περιέχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν το πεπτικό σύστημα και ανακουφίζουν το αίσθημα της ναυτίας που μπορεί να προκύψει από τον περιορισμό της κατανάλωσης οινοπνεύματος. Το τσάι από χαμομήλι ηρεμεί το μυαλό και τον οργανισμό και μειώνει την “ανησυχία” για ποτό. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αποξηραμένα φύλλα του βοτάνου για να ετοιμάσετε ένα τσάι από χαμομήλι. Καταναλώστε αυτό το τσάι τακτικά για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη.

  1. Πικραλίδα

Η πικραλίδα είναι ένα βότανο που είναι πολύ καλό για την αποτοξίνωση του σώματος και τη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων στέρησης οινοπνευματωδών ποτών. Οι ρίζες αυτού του βοτάνου έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν την επιθυμία για κατανάλωση αλκοόλ. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι τα χημικά συστατικά που υπάρχουν στη ρίζα της, διεγείρουν την παραγωγή χολής. Η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει το επίπεδο της χολής στο σώμα. Η ρίζα της πικραλίδας μπορεί να γίνει σχεδόν σκόνη και να προστεθεί στο τσάι σας για να κάνετε ένα αποτελεσματικό φυτικό φάρμακο ενάντια στην επιθυμία για αλκοόλ. Θα πρέπει να πάρετε περίπου 5 γραμμάρια της ρίζας μία φορά την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

  1. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα είναι ένα από τα πιο ισχυρά τρόφιμα για τη διατήρηση ενός υγιούς ήπατος! Έχει αποδειχθεί για την δύναμη που έχει να προστατεύει το ήπαρ, από τις τοξικές βλάβες και την ικανότητα να αναγεννά ακόμη και τα κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος. Ο κουρκουμάς ενισχύει τη φυσική παραγωγή της χολής,βελτιώνοντας την συνολική λειτουργία της χοληδόχου κύστης, άλλο ένα όργανο του σώματος που βοηθάει στον καθαρισμό.

ACTIVEMAN.GR