3ο χρυσό στο Ευρωπαϊκό: Στο ψηλότερο βάθρο και η Παπαχρήστου – Δεν πανηγύρισε για τους νεκρούς της τραγωδίας! (Video)

3ο χρυσό στο Ευρωπαϊκό: Στο ψηλότερο βάθρο και η Παπαχρήστου – Δεν πανηγύρισε για τους νεκρούς της τραγωδίας! (Video)

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου είναι γεγονός και αυτή τη φορά ήρθε από την Βούλα Παπαχρήστου να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας την πρώτη θέση στο τριπλούν με 14.60!

 

 

Θετική εντύπωση όμως προκάλεσε η κίνηση της πρωταθλήτριας που αν και υπερβολικά χαρούμενη για την κατάκτηση του χρυσού, δεν πανηγύρισε, δείχνοντας στον κόσμο το πένθος για τους νεκρούς της τραγωδίας στην Αττική. Μια μοναδική και συνάμα συγκινητική στιγμή που δείχνει το ήθος της πρωταθλήτριας.

 

 

Όμως όπως και να έχει η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της και ο ελληνικός αθλητισμός ζει ανεπανάληπτες στιγμές που χρόνια είχε να ζήσει.

Αυτό είναι το τρίτο χρυσό γα την Ελλάδα (Τεντόγλου στο μήκος, Στεφανίδη στο ύψος τα άλλα δύο) και τεάρτο συνολικά (ασημένιο η Κυριακοπούλου), ενώ είναι το δεύτερο χρυσό που πανηγυρίζει ο Γιώργος Πομάσκι καθότι είναι και ο προπονητής του Τεντόγλου.

Η Βούλα ήταν το φαβορί στο τριπλούν, ωστόσο φάνηκε να φορτώνεται με άγχος όταν έκανε άκυρη στην πρώτη της προσπάθεια, για να ακολουθήσει το μεγάλο άλμα στη δεύτερη προσπάθεια (με το οποίο ισοφάρισε την κορυφαία της φετινή επίδοση).

Απελευθερωμένη στην τελευταία της προσπάθεια απέφυγε το άκυρο για να προσγειωθεί στα 14.32 κι αμέσως να κάνει το δικό της γύρο του θριάμβου

Ξεκινάει ο τελικός του τριπλούν, καλή επιτυχία Βούλα Παπαχρήστου #berlin2018

Gepostet von Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων am Freitag, 10. August 2018

Η Παπαχρήσου, η οποία είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά σε επίπεδο Νεανίδων (2009, 2011) επιζητούσε μια μεγάλη επιτυχία σε επίπεδο γυναικλών καθώς τρεις φορές είχε κατακτήσει το χάλκινο (Πόρτλαντ 2016 – παγκόσμιο κλειστού, Άμστερνταμ 2016 – ευρωπαϊκό ανοιχτού, Βελιγράδι 2017 – ευρωπαϊκό κλειστού) κι αυτή τη φορά τα κατάφερε σε έναν τρελό αγώνα!