Ψήφισμα του Δήμου για την επίθεση στη ΔΕΠΘΕ

Ψήφισμα του Δήμου για την επίθεση στη ΔΕΠΘΕ

Ψήφισμα “καταδίκης” της επίθεσης στο κτίριο της ΔΕΠΘΕ από ομάδα κουκουλοφόρων εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Προηγήθηκε έντονο σχετικό αίτημα του επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει” Σταύρου Καλαφάτη που επέκρινε το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη για παθητική στάση σε ανάλογα περιστατικά, αλλά και από τον πρόεδρο της ΔΕΠΘΕ Λάζαρο Ζαχαριάδη.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος:
«Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την αναίτια και άνανδρη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων σε βάρος του προσωπικού και του εξοπλισμού της ΔΕΠΘΕ. Είναι επίθεση σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, των λειτουργών της ενημέρωσης και της δημοκρατίας. Εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο την αμέριστη συμπαράσταση στο σύνολο των εργαζομένων της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στο στέλεχος που δέχτηκε τα ύπουλα και δολοφονικά χτυπήματα των κουκουλοφόρων. Δηλώνει επίσης ότι τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τρόπο ανοιχτό και φιλόξενο προς την τοπική κοινωνία, με πίστη προς το δημόσιο χαρακτήρα τους και με προσήλωση στην ενημερωτική αποστολή τους».