17 συλλήψεις για ρευματοκλοπή στην Πτολεμαΐδα

17 συλλήψεις για ρευματοκλοπή στην Πτολεμαΐδα

17 άτομα συνελήφθησαν, το πρωί της Δευτέρας στην Πτολεμαΐδα,  από την αστυνομία με την κατηγορία της ρευματοκλοπής.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη και συντονισμένη αστυνομική επιχείρησηστην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας, Τροχαίας, Διαχείρισης Μετανάστευσης και του Αστυνομικού Τμήματος Εορδαίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πρακτορείου Πτολεμαΐδας της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και Κλιμακίου Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής Π.Ε. Κοζάνης.

Στους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 50 άτομα και 44 οχήματα,  συνελήφθησαν 17 ημεδαποί ηλικίας 18 έως 58 ετών, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος .

Οι συλληφθέντες είχαν προβεί στη σύνδεση μονοφασικών καλωδίων στο δίκτυο χαμηλής τάσης της Δ.Ε.Η. Α.Ε., με αποτέλεσμα να τροφοδοτούνται παράνομα με ρεύμα, απευθείας από το δίκτυο της Δ.Ε.Η χωρίς τη μεσολάβηση μετρητή για την καταμέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συνολική ζημία για την επιχείρηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ανέρχεται στα -19.606,27- ευρώ .

Προανάκριση ενεργεί τ o Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης