15 ανεπανάληπτες, ωμές, φωτογραφίες για τον τοκετό και τη μητρότητα

15 ανεπανάληπτες, ωμές, φωτογραφίες για τον τοκετό και τη μητρότητα

Περισσότερες από χίλιες φωτογραφίες έστειλαν άνθρωποι από όλον τον κόσμο στον φετινό διαγωνισμό «Birth Becomes Her » με βασικό θέμα το θαύμα της φύσης, την γέννα.

Οι κατηγορίες ήταν διαφορές, όπως «Θηλασμός» «Μητρότητα»,  «Eργασία», «Mόχθος», «Γέννα» και οι νικητές επιλέχθηκαν από μία διεθνή επιτροπή καθώς και από την ψηφοφορία του κοινού.

Πάντως, η μεγάλη νικητήρια φωτογραφία στον διαγωνισμό ήταν η φωτογραφία «Stunning Siblings’ First Encounter», στην οποία φαίνεται ένα μικρό παιδί να κοιτάζει τον νεογέννητο αδερφό του που ήρθε στον κόσμο μέσω ενός τοκετού στο νερό. Η συγκεκριμένη φωτογραφία, τραβηγμένη από την Marijke Thoen εκ Βελγίου, κέρδισε επίσης το βραβείο People’s Choice, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 20.000 ψήφους.

Η μεγάλη νικητήρια φωτογραφία στον διαγωνισμό

Το κοινό ψήφισε στην πρώτη θέση στην κατηγορία «Θηλασμός», αυτή την φωτογραφία με τίτλο «Μία φασαρία μέσα στο πλήθος» της Γκαμπρικέλα Χαντ από την Νέα Υόρκη.

Η νικήτρια μετά από ψηφοφορία του κοινού στην κατηγορία «Φρέσκος/ Πρόωρος» είναι η φωτογραφία με τίτλο «Επιτυχία» της Ντέμπορα Ελεντερ από την Ουρουγουάη.

«Τρεις ψυχές σε μία» της Εσθερ Εντιθ από την Ουάσινγκτον είναι ο τίτλος της φωτογραφίας που πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Mόχθος» έπειτα από ψηφοφορία του κοινού.

Πρώτη θέση στην κατηγορία μητρότητα πήρε αυτή η φωτογραφία με τίτλο «Πως μοιάζει μία θεά», από τον Τζεν Κονγουέι, Νότια Καρολίνα.

Την τρίτη θέση στην κατηγορία «Μόχθος» πήρε η Λάουρα Γουάντο από την Ουγκάντα με την φωτογραφία «Πριν από την κοπή».

Πρώτη θέση στην κατηγορία «Γέννα» από την διεθνή επιτροπή πηρε αυτή η φωτογραφία με τίτλο «Μισή ακόμη γέννα και γίνεσαι μητέρα», της Σελένα Ρολασον από την Αυστραλία.

Την δεύτερη θέση από ψηφοφορία της διεθνής επιτροπής στην κατηγορία «Γέννα» πήρε αυτη  η φωτογραφία της Νέλι Κερ ΦοΞ, από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, με τίτλο «Πρώτο τίναγμα για την μαμά».

Την δεύτερη θέση στην κατηγορία «Μόχθος» την πήρε αυτή η φωτογραφία της Ασλει Μαρστον από το Βανκούβερ με τίτλο «Μόχθος κάτω από το φως του κεριού».

Δευτερη θέση στην κατηγορία «Γέννα» πήρε αυτή η φωτογραφία με τίτλο «Επιπλέοντας» της Μελίσα Μπένζελ από την Φλόριντα.

Αυτή η φωτογραφία με τον τίτλο «Ανακάτεψε το φαγητό»,πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία «Θηλασμός» και την έβγαλε η Χριστίνα Μπέντον από το ΜΙλγκουόκι.

Η φωτογραφία με τον τίτλο «Αναγέννηση» της Λάσει Μπάρατ από την Μελβούρνη πήρε την δεύτερη θέση στην κατηγορία «Φρέσκο, πρόωρο».

Η δεύτερη θέση στην κατηγορία «Θηλασμός» πήρε η φωτογραφία με τίτλο «Ηρεμία» της Βερόνικα Ριχαρντσον από την Ουισκόνσιν.


Η φωτογραφία «Transition To Earth» της Καρολιν Ντεβουλντερ από το Βέλγιο κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Γέννα», μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Πρώτη στην κατηγορία «Θηλασμός» η φωτογραφία της Κόρι Τζάνιακ από την Φλόριντα με τίτλο «Μέσα στο τέντωμα».

iefimerida.gr