120 μαθητές του Λυκείου Τριλοφου υπερφόρτωσαν το λεωφορείο 88 διαμαρτυρόμενοι για την αναλγησία του ΟΑΣΘ (Video)

120 μαθητές του Λυκείου Τριλοφου υπερφόρτωσαν το λεωφορείο 88 διαμαρτυρόμενοι για την αναλγησία του ΟΑΣΘ (Video)

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι γονείς και οι μαθητές του 1ου Λυκείου Μίκρας στον Τρίλοφο να διαμαρτυρηθούν για την απίστευτη αναλγησία του ΟΑΣΘ που αγνοεί συστηματικά τις αιτιάσεις του Δήμου Θέρμης για δρομολόγηση μαθητικού λεωφορείου, αδιαφορώντας έτσι για τη μεταφορά των μαθητών. Αυτή τη φορά οι γονείς δεν μετέφεραν με τα ΙΧ τους κανένα από τα 120 περίπου παιδιά και έτσι όλοι οι μαθητές βρέθηκαν στη στάση για να πάρουν το λεωφορείο της γραμμής 88. Αποτέλεσμα, να υπάρξει συμφόρηση, να σταματήσει το λεωφορείο ως υπερφορτωμένο και να επέμβει η Τροχαία.

Το θέμα είχε αναδείξει στις 15 του μήνα το Reportplus.gr και το Metropolis 95.5 εκτενή ρεπορτάζ που περιείχαν την τεράστια αλληλογραφία του συλλόγου γονέων με τον Δήμο Θέρμης και τον ΟΑΣΘ με μηδενικό αποτέλεσμα. Τότε οι μαθητές για να διαμαρτυρηθούν είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους.

 

 

Παρά τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες και αιτιάσεις των γονέων οι αρμόδιοι του ΟΑΣΘ, αδιαφόρησαν και δεν δρομολόγησαν ποτέ το μαθητικό λεωφορείο, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν όλοι οι μαθητές να πάνε με το …λεωφορείο 88.

 

 

«Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες το πρόβλημα δεν φαινόταν στην πραγματική του διάσταση επειδή πολλοί γονείς, βλέποντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν, μετακινούσαν με δικά τους αυτοκίνητα τα παιδιά από και προς το σχολείο» εξηγεί η Μαρία Κουκούρη γραμματέας του συλλόγου γονέων.

Έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί περισσότεροι από 120 μαθητές μπήκαν στο λεωφορείο το οποίο γέμισε ασφυκτικά και φυσικά υπερφορτώθηκε με αποτέλεσμα ο οδηγός να το ακινητοποιήσει και να ειδοποιήσει το κέντρο συντονισμού του οργανισμου και αυτό με τη σειρά του την Τροχαία.

 

 

Οι τροχονόμοι που έφτασαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν την κατάσταση και απλά αρκέστηκαν να παρακαλέσουν ώστε ένας αριθμός μαθητών να κατεβεί από το λεωφορείο ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί το δρομολόγιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ

«Από αυτό που έγινε σήμερα, φάνηκε η πραγματική διάσταση του προβλήματος. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι γονείς αναγκάζονταν να μετακινούν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, καθυστερώντας να πάνε στις δουλειές τους. Επιπλέον, πολλές φορές, το λεωφορείο έμενε από βλάβη στο δρόμο με αποτέλεσμα οι μαθητές που μετακινούνταν με αυτό να καθυστερούν να φτάσουν στο σχολείο. τα λεωφορεία είναι σε κακή κατάσταση, υπάρχει λεωφορείο στο οποίο η πόρτα κλείνει με σχοινί. Επίσης, ορισμένες φορές ο οδηγός αναγκάζεται να κατεβάσει επιβάτες στην ανηφόρα επειδή, λόγω της υπεραριθμίας το λεωφορείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Εμείς ζητάμε τα παιδιά μας να μετακινούνται στην ώρα τους αλλά και με ασφάλεια» εξηγεί η κ. Κουκούρη.

 

 

Πάντως η κ. Κουκούρη εξήγησε ότι θα αναμένουν τις κινήσεις της Περιφέρειας και αν τελικά δεν θα δρομολογήσει  ειδικό λεωφορείο θα υπάρξουν και άλλες ενέργειες και κινητοποιήσεις.