12 Δεκεμβρίου στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με κυβερνητική πηγή

12 Δεκεμβρίου στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με κυβερνητική πηγή

Στις 12/12 σκοπεύει να μεταβεί στην Μόσχα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς γίνονται απόπειρες να βγουν οι σχέσεις των δύο χωρών από τον πάγο μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τις απελάσεις εκατέρωθεν.

Πρόκειται για την προκαταρκτική ημερομηνία επίσκεψης στη Μόσχα, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου θα συναντηθεί η επιτροπή για την ελληνο – ρωσική συνεργασία, όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Sputnik.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις διανύουν  περίοδο «σιβηρικού» ψύχους», ένεκα των αμοιβαίων απελάσεων διπλωματών που προκλήθηκαν από την φημολογούμενη ύπαρξη ρωσικού σχεδίου επηρεασμού Ελλήνων παραγόντων, για την ανατροπή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζεται να επισκεφθεί τη Ρωσία στις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγή κοντά στην κυβέρνηση.

«Η προκαταρκτική ημερομηνία της επίσκεψης έχει τεθεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός ελπίζει σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν» ανέφερε η ίδια πηγή στο Sputnik.

Πρόσθεσε ότι η συνεδρίαση της ελληνο-ρωσικής επιτροπής συνεργασίας για ζητήματα Οικονομίας, Βιομηχανίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας έχει προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου.

«Μία σειρά από σχέδια συνεργασίας σε διαφορετικους τομείς της οικονομίας έχουν προσδιοριστεί και θα συζητηθούν» ανέφερε η πηγή.