11 πράματα που πρέπει να κάνεις για να είσαι σωστός άντρας

11 πράματα που πρέπει να κάνεις για να είσαι σωστός άντρας

Ο άντρας ο σωστός είναι ποθητό των περισσότερων γυναικών και όχι μόνο. Είναι και των αντρών αφού πολλοί άντρες θα ήθελαν να έχουν φίλο πραγματικό έναν σωστό άντρα.
Όμως για να είναι κάποιος σωστός άντρας δεν είναι και πολύ εύκολο. Θέλει προσπάθεια και να μπεις σε έναν τρόπο ζωής που θα σε κάνει να είσαι σωστός άντρας.

Δες λοιπόν 11 πράματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις για να είσαι σωστός άντρας:

1. Δοκίμαζε νέες εμπειρίες
Ζούμε σε έναν κόσμο, ο οποίος μας προσφέρει αμέτρητες πιθανότητες για να μπορέσουμε να τις ανακαλύψουμε. Το μόνο που μας μένει είναι να τις δοκιμάσουμε. Να είσαι, λοιπόν, ανοιχτόμυαλος κάθε ώρα της ημέρας και να μη φοβάσαι να τολμάς να κάνεις καινούρια πράγματα. Αν θέλεις κάτι, απλά τόλμησε το.

2. Σταμάτα να γκρινιάζεις και να παραπονιέσαι
Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι κάθε φορά που αρχίζεις να λες ότι είσαι παρεξηγημένος, όλοι γύρω σου αρχίζουν σιγά σιγά να φεύγουν από δίπλα σου και να δυσανασχετούν; Αυτό συμβαίνει γιατί μάλλον το έχουν ξαναδεί το έργο. Σταμάτα να παραπονιέσαι όλη την ώρα και απλά απόλαυσε τις χαρές της ζωής. Μη θυμώνεις και κρατάς μούτρα όλη μέρα επειδή δεν γίνονται τα πράγματα όπως εσύ θέλεις. Όλοι μας θέλουμε να μας επικροτούν και να μας λένε κάθε μέρα ότι είμαστε εκπληκτικοί. Δυστυχώς, αυτό δε γίνεται! Αποδέξου το και συνέχισε την ημέρα σου.

3. Διάβαζε αντί να βλέπεις τηλεόραση
Αν βρίσκεσαι συνέχεια μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας επαναλήψεις αγαπημένων σειρών, τότε είναι καιρός να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Αντί να σπαταλάς άσκοπα την ώρα σου, άνοιξε ένα βιβλίο και διάβασε. Προσπάθησε να μάθεις κάτι το οποίο θα ήθελαν οι συνάδελφοι και οι υπόλοιποι γύρω σου πραγματικά να ακούσουν.

4. Να εκφράζεις ελεύθερα τη γνώμη σου
Το να παραμένεις απαθής και να μην κάνεις τίποτα, δεν σε βγάζει πουθενά. Πες τη γνώμη σου και φρόντισε να ακουστείς.

5. Μη ζηλεύεις την επιτυχία των άλλων, προσπάθησε να τους φτάσεις
Αν κάποιος είναι πετυχημένος και ειδικά κάποιος γνωστός που είναι στην ίδια ηλικία με σένα, μη τον φθονείς αλλά προσπάθησε να καταλάβεις τι έκανε σωστά και πέτυχε. Σταμάτα να χαλαλίζεις ενέργεια στη ζήλια και προσπάθησε να τον φτάσεις και να τον ξεπεράσεις.

6. Μην καλείς την πρώην σου κλαίγοντας
Όσο ζεις μαθαίνεις και προσπαθείς να αποφύγεις τα λάθη του παρελθόντος. Γι’ αυτό το λόγο, μην τηλεφωνήσεις ποτέ στην πρώην σου στις 2 το πρωί, με δάκρυα στα μάτια, γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να μειώσεις τον εαυτό σου στα μάτια της.

7. Μην κουτσομπολεύεις
Το να κουτσομπολεύεις δείχνει απλά πόσο μικροπρεπής και άνανδρος είσαι καθώς δεν έχεις τη δύναμη να πεις κάτι μπροστά στον άλλο. Μην κουτσομπολεύεις και μη διαδίδεις φήμες για κανέναν.

8. Μην κοροϊδεύεις τους άλλους
Σίγουρα το να κοροϊδεύεις κάποιον δεν είναι έξυπνο. Μην το κάνεις, λοιπόν, γιατί θα απογοητεύσεις τους πάντες γύρω σου.

9. Μην ξοδεύεις άσκοπα τα χρήματα σου
Όταν παραπονιέσαι συνέχεια ότι είσαι άφραγκος ή φτωχός, ενώ έχεις παπούτσια τελευταίας μόδας και τα γυαλιά ηλίου σου κοστίζουν μια περιουσία, τότε μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς τους λόγους που δεν έχεις χρήματα!

10. Μην στέλνεις φωτογραφίες με το «εργαλείο» σου
Μπορεί, όντως, να είσαι εξαιρετικά χαρισματικός. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το επιδεικνύεις παντού. Να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι καθόλου ρομαντικό. Αντιθέτως, μπορείς απλά να προετοιμαστείς κατάλληλα για να αποκαλύψεις τι έχεις την κατάλληλη στιγμή.

11. Μην υποθέτεις ότι τα γνωρίζεις όλα
Ο κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται όλη την ώρα, και εσύ θα πρέπει να είσαι ένα συνεχόμενο σφουγγάρι που θα απορροφάει κάθε καινούρια πληροφορία. Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχουν όρια στη μάθηση και δε θα πρέπει να έχεις την άποψη ότι εσύ τα γνωρίζεις όλα.