11ο Συνέδριο Ν.Δ.-Σταύρος Θεοδωράκης: Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις

11ο Συνέδριο Ν.Δ.-Σταύρος Θεοδωράκης: Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις

Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις και από μεγάλες συμμαχίες τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης  απευθύνοντας χαιρετισμό στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ επισημαίνοντας ότι “οι αλλαγές που θέλουμε για τη χώρα πρέπει να γίνουν πρώτα στα σπίτια μας, στα κόμματά μας, αλλά χρειάζονται συγκρούσεις. Να τα βάλουμε με βολεμένα συμφέροντα και προνομιούχες συντεχνίες”.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε, ότι “για να αλλάξει η χώρα εποχή πρέπει να αλλάξει εποχή και το πολιτικό σύστημα. Δεν μπορούμε να μένουμε στις κομματικές αρχές και τους κομματικούς δεσμούς της δεκαετίας του 70 και του 80” είπε χαρακτηριστικά και άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική τονίζοντας  “οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σήμερα πανηγυρίζουν για την έξοδο από την κρίση. Πανηγυρίζουν για τους ίδιους λόγους που έβριζαν πριν λίγα χρόνια. Χτυπούν το σφυρί στη Γουολ Στριτ και αισθάνονται ευτυχείς. Οι Έλληνες όμως συνεχίζουν να παιδεύονται. Συνεχίζουν να υπερφολογούνται και ταυτόχρονα να έχουν ένα σπάταλο κομματικό κράτος. Συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό. Συνεχίζουν να έχουν ανασφάλεια με την παιδεία και την υγεία. Συνεχίζουμε να μην έχουμε δικαιοσύνη”.

“Εμείς στο Ποτάμι πήραμε μια γενναία απόφαση, Να δημιουργήσουμε μαζί με την Φώφη Γεννηματά και την ΔΗΣΥ το Κίνημα Αλλαγής, που συσπειρώνει κεντρώους, φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους, κεντροαριστερούς. Και οδεύουμε προς το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που θα θέσει τους στόχους και θα προτείνει τις λύσεις” είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα πρόσθεσε, ότι “έχουμε διαφορετική πορεία. Και θα συνεχίσουμε προφανώς ο καθένας την δική του πορεία. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε όμως ότι, εδώ που έχει φτάσει η χώρα, οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις και περιχαρακώσεις ικανοποιούν τους κομματικούς μηχανισμούς αλλά δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων”.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταφέρει να κάνει τις αλλαγές που θέλει στο κόμμα καθώς “η χώρα χρειάζεται μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη”.