Όχι σε “μεταμφιέσεις” αντισυνταγματικών παραμέτρων του ΕΦΚΑ, λέει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Όχι σε “μεταμφιέσεις” αντισυνταγματικών παραμέτρων του ΕΦΚΑ, λέει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Προθέσεις… “μεταμφίεσης” των όποιων αντισυνταγματικών παραμέτρων του ΕΦΚΑ, που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα αντί να το επιλύσουν, διαβλέπει σε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχώ για την αναμενόμενη απόφαση τυ ΣτΕ περί ΕΦΚΑ, ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Πάρις Μπίλλιας.

Σε δήλωσή του, εν αναμονή της απόφασης που αναμένεται να φέρει ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα… εμπνεύσεως Κατρούγκαλου, ο κ. Μπίλλιας αναφέρει τα εξής:

«Προφανώς θα τοποθετηθούμε αναλυτικότερα μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ. Ωστόσο, κατόπιν όσων είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας και –κυρίως – μετά τα σχόλια κυβερνητικών στελεχών που ουσιαστικά πιστοποιούν την εγκυρότητα των πληροφοριών, οι Έλληνες μηχανικοί καλούμε την κυβέρνηση, να αναζητήσει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που η ίδια έχει δημιουργήσει στο ασφαλιστικό σύστημα. Την προτρέπουμε να μελετήσει εκ νέου τις προτάσεις των θεσμικών φορέων εκπροσώπησης του κλάδου, που είναι και θεσμικοί σύμβουλοι της Πολιτείας. Και της ζητούμε να μην βιάζεται και να μην προεξοφλεί επιλογές “μεταμφίεσης” των όποιων αντισυνταγματικών παραμέτρων της δομής και της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, που θα παρατείνουν και θα επιδεινώσουν το πρόβλημα, αντί να το επιλύσουν με τρόπο συμβατό προς τις επιταγές του Συντάγματος.»