«Όλα τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με όλο το προσωπικό στην Κ. Μακεδονία»

«Όλα τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με όλο το προσωπικό στην Κ. Μακεδονία»

Όλα τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με όλο το προσωπικό. Από τις 12 Σεπτεμβρίου, τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας τους, όλα τα δημοτικά και ειδικά σχολεία θα έχουν κανονικό πρόγραμμα, εξάωρο και ολοήμερο», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

«Τα σχολεία είναι κλειστά, όλες οι υπηρεσίες εκπαίδευσης όμως λειτουργούν» υπογράμμισε και ανέφερε ότι καταγράφονται τα κενά «και σήμερα θα γίνει η δεύτερη φάση των αποσπάσεων. Μέχρι την Παρασκευή θα στείλουμε τα κενά έτσι ώστε την ερχόμενη Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου να γίνει η πρόσληψη των αναπληρωτών».

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, το οποίο όπως είπε «πήγε πολύ καλά και η ποιότητα των γευμάτων ήταν πολύ καλή. Υλοποιήθηκε σε 220 δημοτικά σχολεία της Κ. Μακεδονίας, περίπου 30.000 μαθητές είχαν το καθημερινό γεύμα τους στη Θεσσαλονίκη, στους νομούς Σερρών, Πιερίας και Ημαθίας».

Επισήμανε δε ότι «το πρόγραμμα επεκτείνεται και σε άλλα δημοτικά σχολεία. Σε αυτή τη φάση όμως, δεν περιλαμβάνονται σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο στόχος είναι μέχρι το 2020 περίπου 500.000 μαθητές, δηλαδή όλοι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της χώρας, να έχουν καθημερινά το γεύμα τους. Σήμερα, ο αριθμός των μαθητών που λαμβάνουν καθημερινά σχολικό γεύμα είναι 150.000».

Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως τόνισε, «μέσα στη χρονιά να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλα σχολεία και να περικλείονται και οι νομοί Πέλλας, Κιλκίς και Χαλκιδικής, όπου δεν διανέμονται σχολικά γεύματα».

Ο κ. Ανανιάδης διευκρίνισε πως «το σχολικό γεύμα, δεν είναι απλό κολατσιό, είναι κανονικό γεύμα ελεγμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή, κάθε ημέρα διαφορετικό και περιλαμβάνει κρέας, ψάρι, όσπρια. Όλα τα παιδιά τρώνε το ίδιο φαγητό, σε ένα κοινό τραπέζι» όπως είπε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.