Όλα έτοιμα για το 1ο Olympic Day Run

Όλα έτοιμα για το 1ο Olympic Day Run

‘Ολα είναι έτοιμα για το 1ο Olympic Day Run που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας και τη σχεδιάζει το Ολυμπιακό Μουσείο – Protergia, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στις 8 το βράδυ θα γίνει η εκκίνηση του 1ου “ Olympic Day Run” στη χώρα ενώ η γιορτή θα ξεκινήσει νωρίτερα, στις 6 το απόγευμα, στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia με τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών μας και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες.
Ακολουθώντας τους ρυθμούς του “Move, Learn, Discover”, του μότο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ενεργοποίηση των τοπικών κοινοτήτων να συμμετέχουν στον εορτασμό της ημέρας, θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 5χλμ. που θα ξεκινήσει από το Ολυμπιακό Mουσείο – Protergia και μέσα από μια υπέροχη διαδρομή ανάδειξης των συμβόλων της πόλης (Λευκός Πύργος, νέα παραλία, κ.ά.) θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου στις 21.00 θα ολοκληρωθεί ο εορτασμός με την τελετή βράβευσης Ολυμπιονικών και επίτιμων μελών της ολυμπιακής οικογένειας και στη συνέχεια με ολυμπιακής έμπνευσης μουσική βραδιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μια καλή κι επιτυχημένη διοργάνωση προϋποθέτει και τις απαραίτητες ρυθμίσεις… και δη κυκλοφοριακές.

Έτσι έχει προβλεφθεί από τις 6μμ να μην επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και από τις 8μμ να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων κατά μήκος του ακόλουθου οδικού άξονα που αποτελεί την διαδρομή του αγώνα:

– Γ΄ Σεπτεμβρίου (από τη συμβολή της με την οδό Σ. Κυριακίδη έως τη συμβολή της με την οδό 30ης Οκτωβρίου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς την οδό 30ης Οκτωβρίου)

– 30ης Οκτωβρίου (από τη συμβολή της με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Νικολάου Γερμανού)

– Μεγάλου Αλεξάνδρου (από τη συμβολή της με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι το ύψος της συμβολής της με την οδό Έδισον)

– Έδισον (από τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου)

– Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου (από τη συμβολή της με την οδό Έδισον μέχρι τη συμβολή της με την οδό Λυσίμαχου Καυτανζόγλου)

– Λυσίμαχου Καυτανζόγλου (από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου μέχρι τη συμβολή της με την ανώνυμη οδό παραπλεύρως του πάρκου «Σοφία Βέμπο»)

– ανώνυμη οδός παραπλεύρως του πάρκου «Σοφία Βέμπο».

Τέλος αναφέρεται πως οι εκδηλώσεις γίνονται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ένωσης Συμμετασχόντων Αθλητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, σύσσωμης της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας καθώς και των θεσμικών φορέων της πόλης. Παράλληλα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της IOAPA.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή επιλέγοντας την ηλεκτρονική εγγραφή  μέσω της www.olympicdayrun.gr ή καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό  2310 968531.