Ψάρι με ανθρώπινα δόντια προσελκύσει το ενδιαφέρον των βιολόγων(ΦΩΤΟ)

Ψάρι με ανθρώπινα δόντια προσελκύσει το ενδιαφέρον των βιολόγων(ΦΩΤΟ)

Το ψάρι της Αποκάλυψης -όπως αποκαλείται από μερικούς- διατηρεί ένα από τα πιο περίεργα χαρακτηριστικά από όλα τα θαλάσσια πλάσματα του κόσμου.

Ένα ψάρι που ευδοκιμεί στις θάλασσες της αμερικανικής ηπείρου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των βιολόγων αλλά κι όσων αναζητούν αξιοπερίεργα φαινόμενα μεταξύ των μελών του ζωικού βασιλείου.

Πρόκειται για τον προβατοκέφαλο (επιστημονική ονομασία Archosargus probatocephalus), ένα ψάρι που ενδημεί στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και στην κεντρική Αμερική, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο προβατοκέφαλος που έχει μήκος μεταξύ 30 και 50 εκατοστών, φημίζεται για τα δόντια του που μοιάζουν με αυτά των ανθρώπων, προκαλώντας τα εύλογα σχόλια των ψαράδων και των κατοίκων της ηπείρου, που το ανάγουν σε πρωταγωνιστή σε διάφορους θρύλους και τρομακτικές ιστορίες που έχουν κατά καιρούς βγει στην επιφάνεια.

Βγαλμένο από εφιάλτη...: Το ψάρι με τα ανθρώπινα δόντια (Photos) - Media

Τα δόντια του ψαριού, μαζί με τη δύναμη των σαγονιών του το βοηθούν να βρίσκει την τροφή του που αποτελείται κυρίως από κελυφωτά μαλάκια και άλλα θαλασσινά.

Μάλιστα, το ψάρι -που θεωρείται δύσκολη λεία για τους ψαράδες, καθώς συχνά τρώει το δόλωμα και κόβει την πετονιά- μπορεί να κόψει ακόμα και δάκτυλο ανθρώπου, τόση δύναμη έχει στο στόμα του.

Σημειώνεται, επίσης ότι εκτός από τα πλήρως ανεπτυγμένα δόντια, πάνω στην κάτω γνάθο έχει και σειρές αναπληρωματικών δοντιών, για να αντικαθιστά αυτά που φθείρονται.

gazzetta.gr