Χωρίς νερό μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης – πού θα διακοπεί από τις 18.00 η υδροδότηση

Χωρίς νερό μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης – πού θα διακοπεί από τις 18.00 η υδροδότηση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη μεγάλη βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού που τροφοδοτεί με νερό, μαζί με τον Αλιάκμονα, το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Λόγω της βλάβης, μεγάλα τμήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης δεν έχουν νερό εδώ και ώρες. Σύμφωνα με την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), πολλές από τις περιοχές αυτές αναμένεται να μείνουν χωρίς νερό μέχρι τουλάχιστον αύριο το πρωί.

Προκειμένου να ανακουφιστούν οι περιοχές που έμειναν χωρίς νερό από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της βλάβης, η ΕΥΑΘ επιχειρεί διευθετήσεις στην παροχή ανά περιοχή. Συγκεκριμένα, από τις 18.00 σήμερα το απόγευμα μέχρι τις 06.00 το πρωί της 29ης Μαρτίου θα διακοπεί η υδροδότηση στο κέντρο της πόλης (από την Εγνατία και κάτω κι από τη Δωδεκανήσου μέχρι την Αγγελάκη), στην Τριανδρία και στις ψηλές περιοχές της Τούμπας (προβλήματα πίεσης ενδέχεται να υπάρχουν ήδη από χτες στις περιοχές αυτές), ώστε με τις απαραίτητες διευθετήσεις στο δίκτυο να πάρουν νερό οι Συκιές, οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, τα συνεργεία δουλεύουν στο σημείο της βλάβης ήδη από χτες το απόγευμα και οι υπηρεσίες call center λειτουργούν με επιπλέον προσωπικό για την ενημέρωση των καταναλωτών.

Συνιστάται η κατανάλωση νερού να γίνεται λελογισμένα, ώστε να εξυπηρετούνται κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Από την ΕΥΑΘ σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τη βλάβη.