Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη από σήμερα το απόγευμα και αύριο όλη μέρα

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη από σήμερα το απόγευμα και αύριο όλη μέρα

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους Θεσσαλονικείς από σήμερα το απόγευμα και αύριο όλη μέρα από την στάση εργασίας και την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και επιτρέπει την εκχώρηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ή σε ιδιώτες, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν από σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα με στάση εργασίας που θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος της βάρδιας.

Αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Κατά τη σημερινή στάση εργασίας από τις 19.00 μέχρι και τα μεσάνυχτα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο, ενώ αύριο, θα εκτελούνται συγκεκριμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Συνδικάτο κάνει λόγο για φιλετοποίηση και εκχώρηση του αστικού έργου στο ΚΤΕΛ ΑΕ και σε άλλους ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, καταγγέλλουν για αυταρχισμό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος όπως τονίζουν δεν έκανε διάλογο με τους εργαζόμενους.

Ο Υπουργός και η διοίκηση του ΟΑΣΘ όπως καταγγέλλουν απέτυχαν να προωθήσουν μέτρα και πολιτικές για τη βελτίωση και ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού.

Ακόμα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητούν την παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ καλούν και τα κόμματα της Βουλής να αποτρέψουν την ψήφιση της προτεινόμενης τροπολογίας.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητάνε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να αποσύρει την τροπολογία.