Χρ. Σταϊκούρας: Αμφισβητεί την «καθαρή» έξοδο της Ελλάδας

Χρ. Σταϊκούρας: Αμφισβητεί την «καθαρή» έξοδο της Ελλάδας

Αμφισβητεί ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας ότι η χώρα θα επιτύχει «καθαρή» έξοδο με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Όπως εξηγεί, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, «το μόνο που ολοκληρώνεται είναι η χρηματοδότηση της χώρας μέσω του προγράμματος. Αντιθέτως, οι μνημονιακές πολιτικές και μάλιστα “φορτωμένες” με πρόσθετες και βαριές δεσμεύσεις, όπως επιβεβαιώνεται στην 4η αξιολόγηση και στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, θα συνεχιστούν για τα επόμενα χρόνια».

Δηλώνει ότι η ΝΔ επιθυμεί την «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια και τη χρηματοδότηση της χώρας με χαμηλό κόστος δανεισμού και κρίνει αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ ασφαλείας» με την αξιοποίηση των 27 δισ. ευρώ από τους αδιάθετους πόρους του δανείου.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του κόμματός του θα οδηγήσει στην επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης, η οποία εκτιμά ότι θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους, δίνοντας τη δυνατότητα για σταδιακή αποκλιμάκωση των δημοσιονομικών στόχων, με αποτέλεσμα την μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.