Χρ. Σπίρτζης: Διαψεύδει τις φήμες περί αλλαγής των πινακίδων των αυτοκινήτων

Χρ. Σπίρτζης: Διαψεύδει τις φήμες περί αλλαγής των πινακίδων των αυτοκινήτων

Απάντηση στις φήμες περί αλλαγής των πινακίδων των αυτοκινήτων έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3».

“Δεν υπάρχει σκέψη δεν υπάρχει να αλλάξουν οι πινακίδες” τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας πως “όσοι κάνουν ρεπορτάζ είναι καλό κάποια στιγμή να σκέφτονται κιόλας. Όταν έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων”, ανέλυσε, “είναι δυνατόν να αλλάξουμε τις πινακίδες για να το εφαρμόσουμε; Δηλαδή όταν ταξιδεύει κάποιος στο εξωτερικό του αλλάζουν πινακίδες που υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα;”.

Εν συνεχεία υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία σχέση του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων με την αλλαγή πινακίδων. “Οι πινακίδες είναι κάτι άλλο. Υπάρχουν εισηγήσεις και διαφορετικές εκδοχές εάν κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία για τις πινακίδες, όχι οι πινακίδες. Αν δηλαδή δεν πρέπει η πινακίδα να ακολουθεί το αυτοκίνητο, αλλά τον οδηγό, όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αλλαγή πινακίδων, ειδικά για να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα”.

Σχολιάζοντας πως υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που ο οδηγός έχει χρεωμένες πινακίδες στα αυτοκίνητα που κατέχει και οδηγεί και όχι το αυτοκίνητο, επεσήμανε πως “αυτό είναι κάτι που υπάρχει ως εισήγηση από κάποιες υπηρεσιακές μονάδες. Δεν υπάρχει ούτε στην πολιτική μας αυτή τη στιγμή, ούτε το έχουμε εξετάσει.