Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Το ReportPlus στο απέραντο πάρτι του κέντρου της πόλης. (videos)

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Το ReportPlus στο απέραντο πάρτι του κέντρου της πόλης. (videos)

Το αδιαχώρητο προκάλεσαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς στο κέντρο της πόλης την παραμονή των Χριστουγέννων. Τ0 κέφι ήταν διάχυτο, το χαμόγελο… διάπλατο στους καταστηματάρχες που είχαν καιρό να δουν τόση κίνηση στην αγορά. Τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη φτάνουν με ατμόσφαιρα …ξεφαντώματος και με τον αίθριο καιρό σύμμαχο.

Το μόνο εμπόδιο για να βρεθείς σ` αυτό το απέραντο γλέντι της Θεσσαλονίκης, ήταν το …ανεπανάληπτο μποτιλιάρισμα, που χρειαζόταν υπομονή και απόθεμα καλής διάθεσης, μέχρι να φτάσεις στην περιοχή του κέντρου και να βρεις θέση στάθμευσης, αφού ακόμα και στα ιδιωτικά πάρκινγκ, επικρατούσε το αδιαχώρητο. Δύσκολα τα πράγματα και για όσους επέλεξαν να φτάσουν στο κέντρο με αστικό λεωφορείο, αφού οι λεωφορειολωρίδες ήταν απολύτως κατειλημμένες από μποτιλιαρισμένα ΙΧ και ταξί.

Ωστόσο, μετά από αυτή τη μικρή περιπέτεια, η εορταστική ατμόσφαιρα σε αποζημίωνε πλήρως. Ολόκληρο το κέντρο της πόλης, ήταν ένα μεγάλο κουβάρι χαράς. Μικροί, μεγάλοι και μεγαλύτεροι, είχαν ξεχυθεί για τις αγορές δώρων της τελευταίας στιγμής, ή για να γλεντήσουν σε κάποιο κεντρικό ταβερνάκι, ή ακόμα και γύρω από τις ψησταριές που είχαν στηθεί στα πεζοδρόμια σε “στρατηγικά” σημεία σε όλη την περιοχή.

Σχεδόν απροσπέλαστη ήταν η Βασιλέως Ηρακλείου και η αγορά Μοδιάνο, ενώ όσοι οδηγοί τόλμησαν να διασχίσουν το γλέντι με αυτοκίνητα, προφανώς… το μετάνιωσαν.

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, γύρω από την εξέδρα όπου συγκροτήματα έδιναν υπαίθρια συναυλία, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι, είχαν σχηματίσει έναν γιορταστικό “πυρήνα” διαφορετικού ύφους.

Στην Τσιμισκή και σε άλλους εμπορικούς δρόμους τα ανθρώπινα “ποτάμια” χαίρονταν τον καλό καιρό, τις λαμπερές βιτρίνες και αρκετοί είχαν επιδοθεί σε συγκρατημένο έως ξέφρενο shopping, με τις αντοχές κάθε τσέπης να ποικίλουν, αλλά με την καλή διάθεση στα ίδια ύψη για όλους.

Και βέβαια, ένας ακόμα “πυρήνας” γλεντιού, παραδοσιακός εδώ και χρόνια, στα Λαδάδικα, όπου πλανόδιες ορχήστρες έδιναν διαφορετικό ρυθμό.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ REPORTPLUS.GR