Χιόνια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Προβλήματα στο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Χιόνια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Προβλήματα στο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε η εβδομάδα στα ορεινά της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετές περιοχές.

Χιόνια πέφτουν από τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές. Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει σε όλη τη Κεντρική και Βόρεια Χαλκιδική, όπως στον Άγιο Πρόδρομο, τον Πολύγυρο, την Αρναία, το Παλαιοχώρι και όλα τα ορεινά χωριά του νομού.

 

 

φωτο- halkidikinews.gr

Πού είναι απαραίτητες οι αντιθολισθητικές αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα η χρήση τους είναι απαραίτητη

στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από τον Άγιο Πρόδρομο έως την Αρναία.

στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου από τον Άγιο Πρόδρομο έως τον Πολύγυρο.

Στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη, μέχρι το ύψος της Αρναίας.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες και σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου της ορεινής Χαλκιδικής όπως στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου, Βαρβάρας, Ολυμπιάδας, στην επαρχιακή οδό Αρναίας- Στανού και στον επαρχιακό δρόμο Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς.

Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν προβλήματα στις αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του αεροδρομίου ήδη υπάρχουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. Δύο πτήσεις της Olympric Air από την Αθήνα και δύο από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα ακυρώθηκαν όπως και οι πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Χιονόπτωση αναφέρθηκε και στο δρόμο Σερρών – Θεσσαλονίκης.

Έντονη χιονόπτωση καταγράφηκε τα ξημερώματα από το Πανόραμα και προς Χορτιάτη , Φίλυρο, Ασβεστοχώρι. Η Τροχαία έκλεισε προληπτικά την επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου παρά το γεγονός πως μετά τις 06:00 σταμάτησε να χιονίζει. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. «Είχαμε πολύ έντονη χιονόπτωση από τις 03:30 έως τις 06:00, περίπου. Αμέσως έπιασαν δουλειά 10 εκχιονιστικά μηχανήματα και έριξαν αλάτι , το φαινόμενο σταμάτησε», όπως αναφέρει ο κ. Καϊτετζίδης.

«Όλοι οι δρόμοι είναι καθαροί, ανοικτός ο δρόμος για το νοσοκομείο Παπανικολάου, η συγκοινωνία διαξάγεται κανονικά και τα σχολεία θα λειτουργήσουν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», σημειώνει ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ.