Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Προβλήματα στο «Μακεδονία»

Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Προβλήματα στο «Μακεδονία»

Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Κεντρική Μακεδονία.Προβλήματα με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων προέκυψαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω της χαμηλής νέφωσης. Μεγάλος αριθμός δρομολογίων πραγματοποιήθηκε το πρωί, ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα ακυρώθηκαν έξι πτήσεις.

« Ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, οι 102, 104, 108 και η 109, όπως επίσης μία πτήση της Cobalt 724/5 από τη Λάρνακα και μία της Transavia από το Άμστερνταμ» ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, o οποίος επισημαίνει ότι οι δυσχέρειες οφείλονται στην χαμηλή νέφωση και μόνο, αφού όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο χιονόπτωσης και παγετού.

«Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει χιονοπτώσεις. Έχουν γίνει και οι απαραίτητες ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση χιονόπτωσης. Δεν θα έχουμε κανένα θέμα εκτός αν το φαινόμενο είναι σφοδρό», ανέφερε ο κ Παπάζογλου.

Οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου (www.skg-airport.gr/el/ ) για τις διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων ή να απευθύνονται για ενημέρωση στις αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, η χαμηλή νέφωση θα διατηρηθεί και πιθανότατα θα επιδεινωθεί το φαινόμενο, από την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.