Χιονίζει στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης- Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Χιονίζει στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης- Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Χιονίζει από τα ξημερώματα στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης και σε πολλές περιοχές των περισσότερων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Πυκνό χιόνι πέφτει στο Φίλυρο, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή, τη Χαλκηδόνα, τη Ν. Μεσήμβρια, στπ Ωραιόκαστρο, στο Λαγκαδά και στην Περιστερά.

Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, τα σχολεία στο Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, Χορτιάτη και Εξοχή θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους . «Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πυλαίας και του Πανοράματος. Πυρετωδώς εργάζονται 20 εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμο ανοικτοί. Οι συγκοινωνίες πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα και ο δρόμος προς το νοσοκομείο Παπανικολάου είναι ανοικτός».

΄Οπως ενημερώνε , με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λαγκαδά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που σημειώνεται από χθες και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα στην Δημοτική Ενότητα Βερτίσκου, στην Δημοτική Ενότητα Λαχανά και στην Δημοτική Ενότητα Σοχού, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστές για σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Και ο Δήμος Ωραιοκάστρου ενημερώνει ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά, σήμερα Δευτέρα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου από τις 03:00.Χιονοπτώσεις καταγράφονται στη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα. Νωρίς το πρωί επιχειρούσαν στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας 40 εκχιονιστικά μηχανήματα.

«Στους περισσότερους νομούς χιονίζει, χωρίς μέχρι στιγμής προβλήματα, χιόνι πέφτει και στην εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χθες έγινε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, έχουμε μοιράσει 5.000 τόνους αλάτι στα σημεία αποχιονισμού» ανέφερε στο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.