Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (update 17:00 -VIDEO)

Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (update 17:00 -VIDEO)

Την δική τους απάντηση εντός εκτός και Ελλάδος, έδωσαν οι γνήσιοι Μακεδόνες και άλλοι Έλληνες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, “συντρίβοντας” κάθε εκτίμηση για το μέγεθός του. Οι εκτιμήσεις, από διοργανωτές, δημοσιογράφους και από την αστυνομία, κυμαίνονται, αναφέροντας ένα πλήθος  που τελικά θα προσεγγίσει ή ενδεχομένως να υπερβεί τις 250.000 – 300.000 πολιτών.

Με συνθήματα «Η Μακεδονία είναι ελληνική, η Μακεδονία είναι μία, Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία   έχουν καταλάβει τη Νέα Παραλία εκατέρωθεν του Λευκού Πύργου και του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου, φτάνοντας μέχρι ψηλά προς την ΔΕΘ, με μεγάλη πυκνότητα.

Οι ομιλίες των διοργανωτών έχουν ξεκινήσει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν τα συνθήματά τους, χωρίς να δίνουν σημασία στο ποιος βρίσκεται στην εξέδρα.

Εξαίρεση, στην αρχή όταν μίλησε ο  Μητροπολίτης Άνθιμος, με τις αντιδράσεις να ποικίλουν, αφού αρκετοί δεν ξεχνούν πως πριν λίγες μέρες είχε τοποθετηθεί κατά των συλλαλητηρίων.

Το παρών φυσικά έδωσαν και βουλευτές της ΝΔ.

Από του βήματος, οι ομιλητές επιτέθηκαν σε όσους έλαβαν δημόσια θέση κατά της διοργάνωσης συλλαλητηρίων και την τιμητική του είχε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης που “τα άκουσε” και από το πλήθος.

Κόσμος από όλα τα μέρη της Ελλάδας μίλησε στο Reportplus.gr λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κράτος υβρίδιο, για να μπορούν να χειραγωγήσουν κι αυτούς κι εμάς».

«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Να το καταλάβουν οι προδότες που τους ψηφίσαμε και να ξέρουν ότι γυρίζει ο τροχός».

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους και τους συμβιβασμένους».

Αδιαφορώντας για νουθεσίες, σοβαροφανείς και πατριδοκάπηλους, χιλιάδες πολιτών συνέρρεαν ήδη από τις 12:00 Θεσσαλονικείς αλλά και κάτοικοι άλλων περιοχών της χώρας που έφτασαν με πούλμαν ακόμα και από τη Κρήτη δηλώνουν την πρόθεσή τους να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με τις μεθοδεύσεις εκχώρησης του όρου “Μακεδονία” στα Σκόπια, με όποιες εθνολογικές, γλωσσολογικές και αλυτρωτικές προεκτάσεις συνοδεύουν την επισημοποίηση της παραχάραξης της ιστορικής πραγματικότητας που επιχειρείται.