Χαλκιδική: Συσσωρεύονται οι φόβοι για τα σκουπίδια – Περιμένοντας τον νέο ανάδοχο

Χαλκιδική: Συσσωρεύονται οι φόβοι για τα σκουπίδια – Περιμένοντας τον νέο ανάδοχο

Ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους του Δήμου Ν. Προποντίδας, στη Χαλκιδική, καθώς δεν έχει ακόμα τελεσφορήσει η ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών στο νέο ανάδοχο, ενώ η τουριστική περίοδος κορυφώνεται.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ  του halkidikifocus, ο Δήμος Ν. Προποντίδας είχε παραχωρήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Καλλικράτειας σε 3 ιδιώτες εργολάβους, η σύμβαση των οποίων έληξε στις 17 Μαΐου. Παρ’ όλα αυτά συνέχισαν την αποκομιδή, αναμένοντας ανανέωση της σύμβασης, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν, με αποτέλεσμα τελικά να αποχωρήσουν στις 2 Ιουλίου, αποσύροντας τους κάδους που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι.

Το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων έχουν αναλάβει συνεργεία του Δήμου, ωστόσο υπάρχει ανησυχία αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, επιχείρησε να καθησυχάσει τους φόβους των κατοίκων, δηλώνοντας στο halkidikifocus  ότι “έχει υπογραφεί σύμβαση με νέο ανάδοχο, που θα αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα της Ν. Καλλικράτειας, ωστόσο αναμένεται η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για να ξεκινήσει”.

Όπως τόνισε ο κ. Καρράς, μετά την αποχώρηση των προηγούμενων αναδόχων ο Δήμος Ν. Προποντίδας ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων με το δικό του στόλο και προσωπικό (μόνιμο και εποχιακό) ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην περιοχή. Παράλληλα ανέφερε ότι ο Δήμος προχώρησε στην αντικατάσταση των κάδων απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας ότι η αποκομιδή γίνεται καθημερινά, όλες τις ημέρες την εβδομάδας, καθώς και το Σαββατοκύριακο και δεύτερη αποκομιδή το απόγευμα της Κυριακής, ώστε να μην συσσωρεύονται σκουπίδια στους κάδους.