Χαλάρωση των μέτρων για τα ταξίδια ανακοίνωσε η Κομισιόν

Χαλάρωση των μέτρων για τα ταξίδια ανακοίνωσε η Κομισιόν

Θετικά και ελπιδοφόρα τα νέα για τους τουριστικούς πράκτορες στην Ευρώπη.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε νωρίτερα από το αναμενόμενο σχέδιο μείωσης των περιορισμών στα μη απαραίτητα ταξίδια εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΙ αλλοδαποί που προέρχονται από μια χώρα με καλή επιδημιολογική κατάσταση ή που έχουν εμβολιαστεί με εγκεκριμένο από την ΕΕ ή τον ΠΟΥ σκεύασμα θα επιτρέπεται να μπουν σε χώρα της Ένωσης.

Ωστόσο, τα κράτη μέλη θα μπορούν να περιορίζουν τα ταξίδια από χώρες επιβαρυμένες μέσω του λεγόμενου φρένου έκτακτης ανάγκης.

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να δράσουν γρήγορα και προσωρινά να περιορίσουν, στο ελάχιστο δυνατό, όλα τα ταξίδια από τις ευαίσθητες χώρες, για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη λήψη κατάλληλων υγειονομικών μέτρων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της επιτροπής της ΕΕ Αλνταμπέρτ Γιανς

Οι Ευρωπαίοι που θέλουν να ταξιδέψουν στην ΕΕ σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν ένα ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό που να δείχνει ότι είτε έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν αρνητικό τεστ PCR.

Τα μέτρα αυτά χαιρετίζονται από την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία, η οποία το 2020 βυθίστηκε με μείωση που έφτασε το 70%.

Εκτιμάται ότι 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τουρισμό της ΕΕ κινδυνεύουν λόγω της πανδημίας. Και αυτή η κρίση θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στον τομέα.

Οι συστάσεις της επιτροπής πρέπει τώρα να εγκριθούν από τα κράτη μέλη.