Φ. Κουβέλης: Δεν έχουν μόνο προεκλογικό χαρακτήρα οι εντάσεις που προκαλεί ο Ερντογάν

Φ. Κουβέλης: Δεν έχουν μόνο προεκλογικό χαρακτήρα οι εντάσεις που προκαλεί ο Ερντογάν

Την εκτίμηση ότι η ρητορική εντάσεων του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν θα συνεχιστεί ίσως με κάποια αποκλιμάκωση και μετά από τις εκλογές στη γειτονική χώρα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «οι εντάσεις που δημιουργεί ο Ερντογάν δεν θα είναι μόνο προεκλογικού χαρακτήρα, δηλαδή ενταγμένες στην προεκλογική του τακτική. Ο Ερντογάν δημιουργεί όλα αυτά τα οποία καταγράφονται, δηλαδή όλη την κλιμάκωση, έστω στο επίπεδο της ρητορικής, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία στο λεγόμενο πεδίο θεμάτων, που κατά την γνώμη του θα του επιτρέψουν διαπραγμάτευση, κυρίως για να μπορέσει να βρεθεί στο κρίσιμο σημείο που λέγεται κυπριακή ΑΟΖ».

«Θα τα συνεχίσει αυτά, ίσως με διαφορετική ένταση, γιατί θα κληθεί από την άλλη πλευρά να επιλέξει και το επίπεδο της εξωτερικής του πολιτικής», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι η κατάτμηση της Β’ Αθήνας έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό, προκειμένου να υπάρξει «αποδυνάμωση διασυνδέσεων, επιρροών, επιρροών».