Φ. Γεννηματά: «Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την έξαρση της εγκληματικότητας»

Φ. Γεννηματά: «Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την έξαρση της εγκληματικότητας»

Τη βαθιά της θλίψη για την κατάληξη του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Με ανακοίνωσή της η κ. Γεννηματά σημείωσε πως ενώνει την αγωνία και τη φωνή της «με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων, που εισβάλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, «είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα».

Παράλληλα η κ. Γεννηματά επέρριψε τεράστιες, όπως είπε, ευθύνες στην κυβέρνηση για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Δικαιολογημένη η οργή για τους υπουργούς της που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. Ούτε τσίπα ούτε ντροπή… Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και όχι λόγια», κατέληξε.