Φόβοι για προβοκάτσια στη σημερινή επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή – Έριξαν φυλλάδια, ζωγράφισαν σταυρούς

Φόβοι για προβοκάτσια στη σημερινή επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή – Έριξαν φυλλάδια, ζωγράφισαν σταυρούς

Φόβοι για προβοκάτσιες κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, σήμερα Παρασκευή στη Θράκη, διατυπώνονται από πολλές πλευρές.

Στην Κομοτηνή το κλίμα δυναμιτίζεται αρνητικά από πράξεις όπως αυτές που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα άγνωστοι πέταξαν φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα που προφανώς απευθύνονται σε μέλη της μειονότητας και γράφουν “Σκέψου, ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ αύριο θα μείνεις εδώ…”.

Το βράδυ της Πέμπτης, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα xronos.gr άγνωστοι σχημάτισαν σταυρούς με μαύρο σπρέι έξω από σπίτια και γραφεία μουσουλμάνων στην Κομοτηνή.

Στην Θράκη η ΕΛ.ΑΣ έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έχουν ερευνήσει εξονυχιστικά το τζαμί, όπου θα προσευχηθεί ο Ερντογάν.

Αυτοκρατορική φιέστα για την υποδοχή Ερντογάν στη Θράκη – Θα μεταφέρουν οπαδούς του από την Τουρκία – Προκαλεί ο ψευδομουφτής

Στην Κομοτηνή θα φτάσουν ναυλωμένα λεωφορεία, από άλλες περιοχές της Θράκης, αλλά και από την Τουρκία ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στις 12 το μεσημέρι.Μπαρούτι μυρίζει η Κομοτηνή ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες Τούρκοι προγραμματίζουν φιέστες υποδοχής σε κάθε σταθμό του Σουλτάνου.Στον αντίποδα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της του Τούρκου προέδρου στην περιοχή, διοργανώνουν σύλλογοι και πολίτες.

Προκαλεί ο ψευδομουφτής

Την ίδια ώρα σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ. Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν καλεί τον Τούρκου πρόεδρο να «αγκαλιάσει τους Τούρκους» ενώ κάνει λόγο για σκοτεινές και εχθρικές δυνάμεις εναντίον της μειονότητας.

real.gr