Φωνές δημοσίως, συγγνώμη εγγράφως ο Αριστείδης Φωκάς, που διώκεται πειθαρχικά για το “να καεί π@@@άνα τη Βουλή”!

Φωνές δημοσίως, συγγνώμη εγγράφως ο Αριστείδης Φωκάς, που διώκεται πειθαρχικά για το “να καεί π@@@άνα τη Βουλή”!

Να παραπεμφθεί ο Αριστείδης Φωκάς στην Επιτροπή Δεοντολογίας για πειθαρχική δίωξη αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σε μια ελάχιστη προσπάθεια διαφύλαξης του κύρους του Κοινοβουλίου, μετά το αποκαλυπτικό βίντεο του Reportplus.gr που έκανε το γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων να επαναλαμβάνει το σύνθημα “να καεί η π@@@άνα η Βουλή”!

Ο κ. Φωκάς,  από το πρωί δήλωνε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με επιθετικό ύφος “πως δεν ζητάω συγγνώμη” και χαρακτήριζε… “αλληγορικό” το σύνθημα, αποφεύγοντας να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ίδιος είναι βουλευτής και όχι ένας οπαδός στο γήπεδο. Κατηγορούσε μάλιστα όσους στέκονται στο σύνθημα και όχι στις αδικίες που προκάλεσαν την αγανάκτηση των συγκεντρωμένων.

Ωστόσο, στην απολογητική του επιστολή ο κ. Φωκάς, χωρίς… “μαγκιές” και σε εντελώς άλλο ύφος τα μαζεύει και ζητά συγγνώμη, ελπίζοντας προφανώς να μην υποστεί μια πειθαρχική ποινή που θα έχει επίπτωση στη… βουλευτική του αποζημίωση.

“Καμία πρόθεση δεν είχα να προσβάλω το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου”, γράφει, αναγνωρίζοντας πως ήταν λάθος του, το γεγονός ότι δεν αντέδρασε  στο σύνθημα.

Η Διάσκεψη των Προέδρων ωστόσο, παρά την έγγραφη “συγγνώμη”, έλαβε υπόψη και τις αναντίστοιχες σημερινές δημόσιες τοποθετήσεις του και αποφάσισε την παραπομπή του με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς το κλίμα στη Βουλή για τον ακραίο λαϊκισμό που επέδειξε ο κ. Φωκάς είναι ιδιαίτερα βαρύ, με βουλευτές όλων των κομμάτων, ακόμα και της Ένωσης Κεντρώων, να είναι από ενοχλημένοι ως εξοργισμένοι για τη συμπεριφορά του και να απαιτούν την επιβολή κυρώσεων.

“Είναι άλλο να φωνάζει ένα τέτοιο σύνθημα ένα αγανακτισμένο -δικαίως ή αδίκως- πλήθος, και άλλο να το φωνάζει ένας ενεργεία βουλευτής”, σημείωναν.

Δείτε ξανά το βίντεο του Reportplus.gr  και το βίντεο από τη σημερινή εμφάνιση του κ. Φωκά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και εδώ την άποψη για το λάθος του βουλευτή.