“Φυτίλια” ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μολότοφ οι μπαχαλάκηδες και… μια από τα ίδια!

“Φυτίλια” ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μολότοφ οι μπαχαλάκηδες και… μια από τα ίδια!

Με μολότοφ, “κλεφτοπόλεμο” και δακρυγόνα, γράφτηκε για μια ακόμα φορά ο επίλογος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Τα “φυτίλια” της έναρξης των συγκρούσεων, άναψαν στελέχη της ΛΑΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν την πρώτη απόπειρα διάσπασης του αστυνομικού κλοιού, επιχειρώντας να εισβάλλουν στη Βουλή.

Ακολούθησαν οι… εκρήξεις από τους μπαχαλάκηδες που παρέλαβαν τη σκυτάλη και άρχισαν να εκσφενδονίζουν μπογιές και βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ, που υποχρεώθηκαν να απαντήσουν με ρίψη δακρυγόνων και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα μέλη της ΛΑΕ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τρεις φορές έφοδο στη Βουλή, ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Αγνωστου Στρατιώτη αλλά απωθήθηκαν από τους άνδρες της αστυνομίας, ενώ μια ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να ρίχνει κόκκινη μπογιά στους αστυνομικούς.

Το φυλάκιο στον Άγνωστο Στρατιώτη έπιασε φωτιά από μολότοφ που έριξαν οι μπαχαλάκηδες, αλλά οι φλόγες σβήστηκαν άμεσα  και ο “κλεφτοπόλεμος” άναψε αμέσως μετά, με πέτρες, μολότοφ και χημικά.

Στη συνέχεια, οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν με κατεύθυνση προς τα Προπύλαια, προκαλώντας στο διάβα τους καταστροφές σε οχήματα, φανάρια, πεζοδρόμια, κλπ