Φρίκη: Γονείς έδειραν το 41 ημερών μωρό τους προκαλώντας ακρωτηριασμό στα πόδια

Φρίκη: Γονείς έδειραν το 41 ημερών μωρό τους προκαλώντας ακρωτηριασμό στα πόδια

Σε δέκα χρόνια φυλάκισης τιμωρήθηκαν οι γονείς ενός μωρού 41 ημερών που παραλίγο να το σκοτώσουν αφού υποβλήθηκε σε μια σειρά «βίαιων επιθέσεων», με αποτέλεσμα τα πόδια του να χρειάζονται ακρωτηριασμό.

Η Jody Simpson, 24 ετών, και ο Antony Smith, 47 ετών, δεν έδειξαν καμία τύψη μετά από τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν στον Tony Smith Junior το 2014, στη δίκη τους στο δικαστήριο Maidstone Crown, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Simpson τον πήγε σε γιατρό τον Νοέμβριο εκείνου του έτους με συμπτώματα που έμοιαζαν με κρυολόγημα, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση αφού οι γιατροί ανησύχησαν για επικείμενο θάνατο.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αναπτύξει σηψαιμία και αρκετές λοιμώξεις και το μωρό τέθηκε σε εντατική φροντίδα στο νοσοκομείο παίδων Evelina London.

Οι ακτίνες Χ έδειξαν ότι είχε οκτώ κατάγματα, συμπεριλαμβανομένου ενός εξουδετερωμένου αστραγάλου που προκλήθηκε από πίεση ή τράβηγμα.

Επέζησε, αλλά παρέμεινε στο νοσοκομείο μέχρι το Φεβρουάριο του 2015 και έπρεπε να αναισθητοποιηθεί 11 φορές.

Και τα δύο πόδια του έχουν ακρωτηριαστεί και είναι εν μέρει κωφό.

Μετά την νοσηλεία του, υιοθετήθηκε και του δόθηκε νέα ταυτότητα, οι λεπτομέρειες των οποίων προστατεύονται από το νόμο και δεν μπορούν να αναφερθούν.

Η Heather Stangoe, που ασκεί δίωξη, δήλωσε ότι δεν ήταν ξεκάθαρο εάν η σειρά των “κακοηθών επιθέσεων” έγιναν μαζικά ή σε οκτώ διαφορετικές περιπτώσεις.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι περίμενε εννέα ώρες πριν ζητήσει ιατρική βοήθεια, αλλά ίσως γνώριζε από νωρίς ότι το άτυχο μωρό χρειαζόταν θεραπεία.

Το ζεύγος, που λέγεται ότι ζούσε σε μια σκηνή κοντά στο Καντέρμπουρυ πριν από τη δίκη, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά κρίθηκε ένοχο για παιδική σκληρότητα και πρόκληση ή αμέλεια στον γιο για σοβαρή σωματική βλάβη.

Ο πατέρας του μωρού είπε στο δικαστήριο ότι δεν είχε πάει το γιο του στο νοσοκομείο νωρίτερα επειδή περίμενε έναν υδραυλικό.

Ο δικαστής Φίλιπ Στάντμαν, καταδικάζοντας, δήλωσε: «[Το μωρό] υπέστη, από τα χέρια του ενός ή του άλλου [γονέα], τραυματισμούς που θα προκαλέσουν και έχουν προκαλέσει δραματική αλλαγή στη ζωή του. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το ποιος από εσάς προκάλεσε είτε μερικούς είτε όλους τους τραυματισμούς και τον ακριβή ρόλο που έπαιξε ο καθένας σας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν σχεδόν στην πόρτα του θανάτου”.

Ο δικαστής Statman, επιπλέον, δήλωσε ότι οι δυνάμεις που απαιτούνται για να σπάσουν τα οστά ενός μωρού θα ήταν «δυνατές» και θα επέφεραν «σημαντικό πόνο».

Επιπλέον, επέκρινε την Simpson ότι έβαλε τη σχέση της με τον Smith πάνω από τη φροντίδα του παιδιού της, ενώ η ίδια κοιτούσε με κενό βλέμμα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ακούγοντας τις διαδικασίες.

Να σημειωθεί πως ο Smith είναι γνωστός στις αρχές από το 1990 για χρήση ηρωίνης και προβλήματα διαχείρισης θυμού.