Φεστιβάλ Νεοναζί στη Γερμανία για τα γενέθλια του Χίτλερ

Φεστιβάλ Νεοναζί στη Γερμανία για τα γενέθλια του Χίτλερ

Εκατοντάδες νεοναζί θα συγκεντρωθούν σήμερα, ημέρα των γενεθλίων του Αδόλφου Χίτλερ, σε μια κωμόπολη της ανατολικής Γερμανίας για ένα φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έχουν ανακοινωθεί και αντι-διαδηλώσεις.

Για την πρώτη συγκέντρωση του φεστιβάλ “ Schild und Schwert” (Ασπίδα και Ξίφος), που θα διαρκέσει δύο ημέρες, θα κινητοποιηθούν εκατοντάδες αστυνομικοί, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες όμως δεν δίνουν συγκεκριμένους αριθμούς.

«Θα δείτε πολλούς αστυνομικούς σε κάθε γωνιά του δρόμου», προειδοποίησε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας στην εφημερίδα Sachsische Zeitung.

Από την πολωνική πλευρά των συνόρων, έχουν παρατηρηθεί «επιπλέον περιπολίες στην περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια».

Εκτός από τους Γερμανούς ακροδεξιούς, ομοϊδεάτες τους από όλη την Ευρώπη αναμένονται στην κωμόπολη Όστριτζ, με 2.400 κατοίκους, που βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχία.

Οι διοργανωτές έχουν κάνει λόγο για περίπου 800 συμμετέχοντες, όμως σύμφωνα με αντιφασίστες ακτιβιστές έως και 3.500 νεοναζιστές ενδέχεται να παραστούν στο φεστιβάλ το οποίο έχει θέμα την «Ανακατάληψη της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ