Φίλης για Κουφοντίνα: «Εδώ δίνουν άδειες σε ναρκεμπόρους»

Φίλης για Κουφοντίνα: «Εδώ δίνουν άδειες σε ναρκεμπόρους»

Ξανά την άποψή του για την άδεια που παίρνει ο Κουφοντίνας, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως «ο νόμος της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με υπουργό Δικαιοσύνης τον Θανάση Κανελλόπουλο, ισχύει για όλους όσοι έχουν το δικαίωμα να πάρουν άδεια, έτσι πήρε και ο Κουφοντίνας».

«Είπα ότι είναι εκτελεστής, είναι εγκληματίας, έχει δικαστεί για τις ενέργειές του, και έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των νομίμων διατάξεων. Η πολιτεία δεν υποχωρεί, εφαρμόζει το νόμο σε όλους, εδώ δίνουν άδεια σε εμπόρους ναρκωτικών» ανέφερε ο κ. Φίλης.

«Το ερώτημα είναι θα υπάρξει υποτροπή, δεν το ξέρουμε αυτό… Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, εν ονόματι μιας υποψίας δεν μπορεί να μην τηρηθεί η νομιμότητα» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι υπάρχουν συγγενείς των 11 θυμάτων του Κουφοντίνα που βλέπουν τον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη να κυκλοφορεί ελεύθερος, ο πρώην υπουργός απάντησε: «να πάμε σε κάποιο ουσιαστικό θέμα της πολιτικής ζωής; Το θέμα είναι να τηρηθεί η νομιμότητα… Δεν είμαι συνήγορος, για τη νομιμότητα μιλώ».

«Αλλάξαμε την ονομασία χωρίς πόλεμο»

Σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό, ο κ. Φίλης αμφισβήτησε τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου στον ΣΚΑΪ, λέγοντας δηκτικά «όση αξιοπιστία έχει».

«Η κυβέρνηση λύνει προβλήματα επ’ ωφελεία του έθνους και του λαού αυτό έχει σημασία. Έλυσε το πρόβλημα που αφορά την εξομάλυνση με τη μικρή βόρεια χώρα, την ΠΓΔΜ. Τα προβλήματα μπορούν να έρθουν από την ισχυρή Τουρκία, όχι από την ανίσχυρη ΠΓΔΜ. Αλλάξαμε την ονομασία χωρίς πόλεμο» σημείωσε.

Δήλωσε ακόμα ότι η στάση του Πάνου Καμμένου είναι θέση ευθύνης, καθώς λέει «θα καταψηφίσω τη συμφωνία», και όχι ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. «Ασκείται πίεση με τρόπο αδίστακτο από τη ΝΔ, και δυστυχώς και από την κ. Γεννηματά για να υπάρξει κοινοβουλευτική κρίση» είπε.

«Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο αντιπολιτευτικής αδίστακτης αντιπαράθεσης» τόνισε ο βουλευτής.

«Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με δημοσκοπήσεις… Yπάρχει μείωση ανησυχίας για την ονομασία, και όσο θα προχωράει η συμφωνία θα την εξηγήσουμε στο λαό» διευκρίνισε ο βουλευτής.