Υπό το βάρος των δεκάδων νεκρών παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας – Δεκτή η παραίτηση

Υπό το βάρος των δεκάδων νεκρών παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας – Δεκτή η παραίτηση

Υπό το βάρος των δεκάδων νεκρών και των λαθών στον χειρισμό της μεγάλης πυρκαγιάς της Αττικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε τελικά για δεύτερη φορά την παραίτηση του, που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Νίκος Τόσκας είναι η πρώτη πολιτική απώλεια σχετική με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της τραγωδίας της Ανατολικής Αττικής και των πυρκαγιών που στοίχισαν τη ζωή 87 ανθρώπων και καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας στο περιβάλλον και τις περιουσίες και η οποία ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις οικιστικές παρανομίες της χώρας.