Υπό κράτηση ένα άτομο για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων» στις ΗΠΑ

Υπό κράτηση ένα άτομο για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων» στις ΗΠΑ

Ένα άτομο τέθηκε υπό κράτηση από τις αμερικανικές αρχές για την μαζική αποστολή «τρομοδεμάτων», μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα. Πρόκειται για άνδρα που εντοπίστηκε στην Φλόριντα και ήδη ανακρίνεται από τις αρχές, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του.

Στο μεταξύ, δεν έχει τέλος ο εντοπισμός ύποπτων πακέτων με εκρητικά. Στη Νέα Υόρκη ήταν το τελευταίο από αυτά και σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν σε αμερικανικά δίκτυα, είχε ως παραλήπτη τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ.

Ο τελευταίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως πρόκειται ξεκάθαρα για εσωτερική τρομοκρατία, προσθέτοντας ότι όλα τα τρομοδέματα έχουν αποσταλεί σε επικριτές του ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Σε όλα τα πακέτα υπήρχαν εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Συνολικά ο αριθμός των ύποπτων δεμάτων έχει φτάσει τα 12 και ένα από τα τελευταία εντοπίστηκε στο Μαϊάμι της Φλόριντα (εκεί όπου εντοπίστηκε και ο ύποπτος). Όπως επιβεβαίωσε το FBI, το συγκεκριμένο πακέτο είχε ως υποψήφιο παραλήπτη τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόρι Μπούκερ.

EURONEWS.COM