Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Χ.Αηδονόπουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Χ.Αηδονόπουλος

Πλαισιωμένος από συνεργάτες, ο Χάρης Αηδονόπουλος, συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε χθες επίσημα, σε συνέντευξη Τύπου, την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης, με την παράταξη “Synergeia # Πρώτα η Πόλη μας”.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Πύργο του ΟΤΕ, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, με τον κ. Αηδονόπουλο να υποστηρίζει πως η επιλογή του τόπου δεν έγινε τυχαία καθώς “από εδώ βλέπει κανείς την πόλη συνολικά και όχι μόνο μια γειτονιά της”.

Πρόσθεσε πως η παράταξη δημιουργήθηκε διότι “είδαμε τα αρνητικά και τα θετικά άλλων διοικήσεων και δυστυχώς το κατάντημα της πόλης, για το οποίο δεν μπορώ να ενοχοποιήσω δημοτική αρχή, αλλά τη συγκυρία της οικονομικής κρίσης”. Ζήτησε τη “στήριξη των ανθρώπων της πόλης” και κάλεσε “σε στράτευση όσους και όσες θέλουν με συνεργεία και συνεργασία να δουλέψουν για μια καλύτερη καθημερινή Θεσσαλονίκη”.

“Ο δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου, της συντήρησης των δημόσιων χώρων και της καθημερινότητας. Από τα κύρια ζητήματα είναι το κυκλοφοριακό, οι θέσεις στάθμευσης που δεν καλύπτουν τις ανάγκες, η καθαριότητα και η ερήμωση της πόλης”, είπε.

Συμπλήρωσε, δε, πως “η διοίκηση οφείλει να παράξει έργο για κάθε ένα δημότη σε κάθε γωνιά του δήμου χωρίς κομματικές κατευθύνσεις αφού τα πεζοδρόμια τα πατούν αδιάκριτα όλοι”.
Για το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γιάννης Μπουτάρης, ο κ. Αηδονόπουλος υποστήριξε: “Ελπίζω να μην υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά να υπάρχουν ανθυποψηφιότητες με πρόκριμα το μέλλον της πόλης. Εάν ο κ. Μπουτάρης θα είναι υποψήφιος ή όχι, λέω πως όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα, απλώς ο καθένας θα πρέπει να παρουσιάσει όχι μόνο τι έχει στη φαρέτρα του για το μέλλον, αλλά και τι έκανε στο παρελθόν”.ΑΠΕ ΜΠΕ