Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Εφραίμ Κυριζίδης

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Εφραίμ Κυριζίδης

Την υποψηφιότητά του στον δήμο Θεσσαλονίκης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης των «Εντάξει» Εφραίμ Κυριζίδης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο κ. Κυριζίδης παρουσίασε την ομάδα “Θεσσαλονίκη Θετικά”, λέγοντας πως θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο καθώς “ο δήμος Θεσσαλονίκης και η πόλη διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους”.

“Η ατζέντα πρέπει να αλλάξει και να επανέλθει στην αυτοδιοίκηση”, είπε ο κ. Κυριζίδης, προσθέτοντας πως το λογότυπο που παρουσιάστηκε “ίσως είναι ένα προφητικό λογότυπο. Να σκεφτούμε θετικά για το μέλλον. Να είμαστε η νέα διοίκηση του δήμου κι έχουμε την πρόθεση να πούμε μόνο όσα με βεβαιότητα μπορούμε να κάνουμε για την πόλη».

Ο κ. Κυριζίδης ανέφερε πως παρουσιάζει, σήμερα, την ομάδα “Θετικά” και “όποιος κομματικός μηχανισμός μπορεί, να (τη) στηρίξει”, ενώ συγκεκριμένα για τη ΝΔ και τον χώρο από τον οποίο προέρχεται, υπογράμμισε: “Με χαρά άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η ΝΔ δεν θα δώσει κομματικά χρίσματα. Πιστεύω ότι θα το τηρήσει”.

Για τον λόγο που ανακοίνωσε από τώρα την υποψηφιότητά του, σημείωσε: “Δεν είμαι βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης ή γόνος πολιτικής οικογένειας. Άρα χρειάζομαι διπλάσιο δρόμο για να καλύψω προκειμένου να γνωρίσουν τις απόψεις μου οι δημότες”.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του, το περασμένο Σάββατο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε πως μπορεί να μην είναι υποψήφιος για τον κεντρικό δήμο το 2019, ωστόσο θα παραμείνει επικεφαλής μέχρι τη λήξη της θητείας και όποιος από τους δημοτικούς του συμβούλους ανακοινώσει υποψηφιότητα “θέτει εαυτόν εκτός συνδυασμού”.

Ερωτηθείς γι’ αυτό, ο κ. Κυριζίδης απάντησε: “Διάβασα τη δήλωση και τη σέβομαι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι υπερασπίζεται. Ο καθένας έχει δικαίωμα στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι. Κάποιος που δεν τον ενδιαφέρει να εκλεγεί δεν μπορεί να απαγορεύσει να είμαι υποψήφιος δήμαρχος”.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ράπτης, Στέφανος Γωγάκος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Γιώργος Αβαρλής.