Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Μωυσίδης

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Μωυσίδης

Την είσοδο του στην κούρσα της διεκδίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, για τις δημοτικές εκλογές του 2019, ανακοίνωσε ο Βασίλης Μωυσίδης.

Ο κ. Μωυσίδης έθεσε εαυτόν στην κρίση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως δεν προέρχεται από καμία πολιτική οικογένεια και δεν φέρει στις πλάτες του κανένα “πολιτικό χρώμα”.

Ωστόσο όπως αναφέρει όντας “ενεργό πολιτικό ον”, και αγαπώντας την πόλη που προστάτευσε και υπηρέτησε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομίας, εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετέχει και έμπρακτα να αποδείξει, όπως τονίζει, πως μέσα από τις πληγές της χώρας και του δήμου μπορούμε να ανασυνταχτούμε , να ενωθούμε και να φτιάξουμε την πόλη που μας αξίζει.

Ποιός είναι:

Ο Βασίλης Μωυσίδης γεννήθηκε το 1965 στο Δροσάτο Κιλκίς.Τελείωσε το λύκειο στη Θεσσαλονίκη κ το 1985 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ όπου από το 1988 και μετέπειτα υπηρέτησε σε διάφορες νευραλγικές υπηρεσίες ως Δ/της η Δ/ντης κ το 2015 έγινε Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Θεσσαλονίκης Το 2016 μετατέθηκε στην Αθήνα όπου για ένα έτος υπήρξε Ακαδημιάρχης της ΕΛ-ΑΣ απ’όπου και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστράτηγου .Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα Αντιτρομοκρατίας στις ΗΠΑ και για δύο χρόνια υπήρξε απεσταλμένος της Ελλάδος στη Βουλγαρία ως παρατηρητής σε θέματα διακίνησης Ναρκωτικών, Λαθρεμπορίου, Όπλων ,Διακίνησης κ Εκπόρνευσης γυναικών προς τη χώρα μας κ άλλες χώρες της Ευρώπης .Το 2017 ψηφίζεται στις εκλογές τις ΔΙΣΥΠΕ(Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων) στο Παγκόσμιο όργανο και γίνεται Γενικός Γραμματέας  της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας απ΄όπου συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις εκπροσωπώντας τον Ποντιακό Ελληνισμό.Ασχολείται με θέματα που έχουν έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και πρόθεση του ειναι η ενασχόληση του με τα κοινά της πόλης με σκοπό την προσφορά στους συνανθρώπους του κ την πόλη της Θεσσαλονίκης .Είναι το 2ο παιδί του Κίμωνα και της Μαργαρίτας Μωυσίδη. Ειναι παντρεμένος και έχει δύο παιδια τον Κίμωνα 27 ετών κ την Μαργαρίτα 24 .