Υποχρεωτική η αργία την 26η Δεκεμβρίου

Υποχρεωτική η αργία την 26η Δεκεμβρίου

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Εφης Αχτσιόγλου η 26η Δεκεμβρίου καθιερώνεται ως υποχρεωτική αργία για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες εν γένει, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.

Με την απόφαση αυτή το ενδεχόμενο λειτουργίας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Athens στα Σπάτα και πιθανώς και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων την επομένη των Χριστουγέννων (Boxing Day κατά τους Αγγλοσάξωνες) παύει πλέον να υφίσταται.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι «η κήρυξη της 26ης Δεκεμβρίου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας αποτελούσε πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων».

Τούτο, βεβαίως, δεν ώθησε ούτε το 2015 αλλά ούτε και το 2016 την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σχετική απόφαση, παρά το έπραξε τώρα, όταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις μερίδας του λιανεμπορίου. Με την απόφαση αυτή στην ουσία η κυβέρνηση επιχειρεί αφενός να αποτρέψει πιθανά επεισόδια έξω από εμπορικές επιχειρήσεις και αφετέρου να αποφύγει «ντόμινο» απελευθέρωσης –ή απορρύθμισης– του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

dikaiologitika.gr