Υπουργός… βαθέος ΣΥΡΙΖΑ: “μικροπράγματα” οι μειώσεις μισθών-συντάξεων, “σπατάλη” η ενασχόληση με τα Σκόπια.

Υπουργός… βαθέος ΣΥΡΙΖΑ: “μικροπράγματα” οι μειώσεις μισθών-συντάξεων, “σπατάλη” η ενασχόληση με τα Σκόπια.

Επιμένοντας στο σενάριο της “καθαρής εξόδου” από τα μνημόνια, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα και κυβερνητικές παραδοχές για σκληρή εποπτεία στη συνέχεια, ήρθε σήμερα κατ`ευθειαν από τον… “βαθύ” ΣΥΡΙΖΑ, η δήλωση απαξίωσης του προβληματισμού της κοινωνίας για τις συνεχιζόμενες μειώσεις εισοδημάτων.

“Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν έχουν μειωθεί ουσιαστικά” υποστήριξε ο Γιάννης Μπαλάφας, υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής και ιδρυτικό στέλεχος του Συνασπισμού και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε μάλιστα πως οι μειώσεις αυτές, ειναι… «κάτι μικροπράγματα» μπροστά στη βελτίωση των δεικτών που, όπως είπε, διαχέεται στην πραγματική οικονομία.

«Με το σπαθί της παίρνει η χώρα το διαβατήριο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», είπε. «Τον Αύγουστο θα έχουμε καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και για αυτό διαμορφώνουμε μαξιλάρι προστασίας της οικονομίας που πάει καλά.”

Ο κ. Μπαλάφας, αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για επίλυση του ονοματολογικού, καθώς έχουμε μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση στην Ελλάδα και μια κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ που θέλει λύση». Και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Ολοι έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα της ”Μακεδονία”. Να μη σπαταλάμε διπλωματικό κεφάλαιο για τη ΦΥΡΟΜ, η απειλή στην Ελλάδα δεν είναι στα βόρεια σύνορα, είναι στα ανατολικά, μη διευκολύνουμε την Τουρκία στη διείσδυση της στα Βαλκάνια».