Υπουργικό Συμβούλιο αύριο στις 15:30 στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων

Υπουργικό Συμβούλιο αύριο στις 15:30 στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων

 

 

 

Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 της Δευτέρας 2 Ιουλίου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή και την αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπειτα από τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την οικονομία, το χρέος, το ονοματολογικό της χώρας.

Αναφέρεται πως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές η απόφαση για τη σύγκλιση του υπουργικού Συμβουλίου ανακοινώθηκε λίγη ώρα μετά την ομιλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση εμμένοντας στις πάγιες θέσεις του συμπολιτευόμενου κόμματος σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.
«Όταν και αν έρθει η ώρα (σ.σ. της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών), θα εκτελέσουμε τη λαϊκή εντολή με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε, την αποχώρηση δηλαδή, από την κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά, από το βήμα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να στείλει μήνυμα φυγής προς τα μπρος μετά τις εξελίξεις και την ένταση της τελευταίας εβδομάδας από την αποχώρηση του βνουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γεώργιου Λαζαρίδη, ο οποίος άφησε την κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης στον εύθραυστο αριθμό των 152 βουλευτών.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει  για «Κυβέρνηση υπό προθεσμία και επίσημα από σήμερα» αναφερόμενη σε όσα είπε ο Πάνος Καμμένος, Σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter συμπλήρωσε: «Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε».

Αλλαγή στο πολιτικό τοπίο πάντως προκαλεί και η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής που εισηγήθηκε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης και ψηφίστηκε τελικά από το Ποτάμι.