“Υποβρύχιος” ο υποσταθμός της ΔΕΗ του κέντρου της Θεσσαλονίκης! Καλαφάτης: “Κάτω απ` τον πήχη πάλι ο Δήμος!”. (VIDEOS & PHOTOS)

“Υποβρύχιος” ο υποσταθμός της ΔΕΗ του κέντρου της Θεσσαλονίκης! Καλαφάτης: “Κάτω απ` τον πήχη πάλι ο Δήμος!”. (VIDEOS & PHOTOS)

Η πλημμύρα στο υπόγειο του κέντρου της Θεσσαλονίκης όπου “φιλοξενείται” υποσταθμός της ΔΕΗ, στην οδό Κατούνη στα Λαδάδικα, ήταν η αιτία που μέχρι νωρίς το απόγευμα, μεγάλο τμήμα το κέντρου παρέμενε χωρίς ρεύμα.

Τα νερά από τη χθεσινή πλημμύρα μπορεί να υποχώρησαν από τους δρόμους, αλλά το πρωί βρήκε τον υποσταθμό …υποβρύχιο. Η δε άντληση υδάτων ξεκίνησε περίπου… στις 11 το πρωί!

Συνεργείο της πυροσβεστικής αντλούσε νερά για περισσότερες από 4 ώρες από το υπόγειο, παρόντος και του βουλευτή της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη, το πολιτικό γραφείο του οποίου στεγάζεται στην απέναντι πολυκατοικία.

“Εδώ δεν είναι Θεσσαλονίκη, είναι …δράμα”, ήταν το αυθόρμητο λογοπαίγνιο του Σταύρου Καλαφάτη στην κάμερα του Reportplus, που λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του για τη χθεσινή πλημμύρα, τόνισε ότι ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, “πέρασαν… κάτω από τον πήχη σε μια ακόμα κρίση”. Σημείωσε δε, πως “ανθεκτικές ονομάζονται οι πόλεις που περνάνε με επιτυχία ακραίες δοκιμασίες και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης αποδείχτηκε πως αυτό δεν ισχύει”.